söndag 4 september 2011

Syrenhortensia

Hej Alla Goa!
I måndags var jag till en plantskola och där hade de rea på lite perenner och på min favorit syrenhortensia!!!! Jag bryr mig inte om vad som är modernt och inne, denna blomma tycker jag är ljuvlig. Jag planterade den under vårt äppelträd enligt konstens alla regler och hoppas så att den ska ta sig, för jag har planterat en för många år sedan men den dog.
Kan ni se hur fint det skulle kunna bli där vid trädstammen om den tar sig?

Sedan har jag en fråga, vår duktige 13årige son klippte gräsmattan idag och missade min nya fina plantering..hrm...så nu är det bara ca 10 cm pinnar som sticker upp, tror ni att den kan klara sig?
Eller vilar det en förbannelse över mig och just syrenhortensior??? Är det någon som försöket tala om för mig att jag inte ska ha dem i vår trädgård???
Jag visar inga bilder på pinnarna det besparar jag er.
Tacksam för råd och tips!
Kram kram Anna

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Men vilken otur! Jag är ju ingen expert på blommor, här är det mer slumpen om något klarar sig...

Sockerklaras sa...

Anna...TACK, för alla dina fina ord om ditt besticklådeköp hos mig...glad att det lönar sig att vara hygglig och roligt att få göra dig glad!:)Jag ser att den gör sig fint hemma hos dig!

Kram, tack och välkommen igen!:D

/Ida

Tidsmästarinnan sa...

Halloj Anna,
ohhh nejj! Men jag tror säkert den kan klara sig, rötterna mår ju gott och den ska ju ändå vila lite nu i höst och vinter. Jag håller tummarna här!
Jag älskar också hortensior, önskar jag hade plats för en riktig maffig buske. Det finns en helt otroligt fin och stor trädgårdshortensia här i närheten där jag bor, jag svär att jag har tänkt tanken att smita in en mörk natt och bara fingra på blommorna, kanske knipsa av några... men man är ju en förnuftig människa (förhoppningsvis) :-)
Kram kram
Susanne