torsdag 1 september 2011

Astilbe

Hej alla goa!
Tänk att så många hittar hit! KUL! Blir så hjärtans glad för varenda kommentar ni lämnar!!!!!
Vi har sedan tidigare haft en rosa astilberabatt och de är så fina tycker jag och jag gillar att den blommar på hösten. Så när jag hittade den här vita varianten till ett bra pris så slog jag till.
Den finns även i en ännu ljusare nyans av rosa vet jag men det får bli en annan gång. Det brukar bli fler plantor efter hand, den här rosa rabatten hade inte många plantor när jag satte den och nu är den fylld av astillbe. Vilket är bra för det täcker jorden bra och det blir inte så mycket ogräsrensning då.

Så här ser det ut utanför vår ytterdörr just nu, de blommar på fast vi har gått in i första höstmånaden och här står de lite skyddat för både blåst och regn men även senare mot frost. Ett år hade jag surfinor som blommade på ända in i november vi får väl se hur det går i år.
De är planterade i gamla zinkkärl men de syns inte nu...
Kram kram
Alla Goa
Anna

4 kommentarer:

Sallys hus sa...

Hej Anna!

Tack för din gulliga kommentar!
Men blommar din astilbe nu??
Mina har blommat över för länge sedan...jag tycker det är lite konstigt eftersom det står att de ska blomma på hösten...men så är jag ju ingen trädgårdsmästare heller....
Du så fin betongskivan är! Det påminde mig om mitt symaskinsunderrede som skulle få en betongskiva den här sommaren...vi som ändå haft betongblandare här och allt...suck....jaja...man ska ju ha nåt att göra nästa år också...;)

Kram o ha en mysig eftermiddag!
Katarina

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Tack för besöket på min blogg ;o))

Har oxå en astilbe i rabatten, är ganska liten än men hoppas på större nästa sommar OCH blommor. Min är mörkrrosa som din, iaf på bilden som följer med plantan!

ha en fin helg, Klem Anna

gamla skolan sa...

Så vackra blommor , det verkar som att du har gröna fingrar ! Kramar // Susanne ♥

Bettan sa...

Hej Anna! Skulle också vilja ha lite fler vackra blomster som blommar på hösten! Får nog bli nästa års projekt! :) Den vita astilben är verkligen helt underbar! Snyggt :)
Visst blev det mysigt på vår altan! Riktigt skönt att sätta sig ner med en kopp kaffe och bara ta det lungt för en stund :) Trevlig helg!!!
/Kram Bettan