lördag 27 november 2010

Mer kök

Hej hej allihop!
Tänk att det har gått 2 veckor sedan jag sist gjorde ett inlägg, här har varit sjukstuga så där har ni anledningen. Jag har ju inte visat klart vårt nya kök och jag hoppas att ni inte tröttnar för många bilder det har jag. Här ser ni vår köksö (bilden ovan texten)fatet med bland annat morteln på har vi ärvt efter min mans farmor som i sin tur fått det av någon äldre släkting för det står "på 60års dagen 1937". Besticklådan har jag hittat på mitt favvoställe att hitta bra grejor på nämligen i mormors föräldrahem, den har fått sig en släng av målarpenseln så vart den hur fräsch som helst.
Här ser ni fler av sakerna som fått följa med hem därifrån, de finns hur många sådanahär lådor där, mycket på grund av att mormors pappa hade lanthandel, ser ni fraktgodslapparna som fortfarande sitter kvar? Kul att det finns kvar tycker jag och de gör sig ju så himla väl i köket.
Köket vi har valt är ett IKEAkök, luckan heter ståt. Handtagen kommer från Claes Olsson.
I dag har jag lekt lite med HTMLkoderna, syns det? jag försökte få bilderna större. Vad brukar ni fylla i för storlek på era bilder om ni gör dem större till ett inlägg?
Sedan undrar jag hur man gör för att kunna publicera inlägg vid senare tillfälle som jag sett att en del gör.
Jag har försökt att ändra datum och tid under alternativ för inlägg, men då blir det inte publicerat i alla fall. Jag förstår ingenting.
Så dagen frågor är: Hur förstorar ni bilderna i era inlägg?? och Hur gör ni för att publicera ett inlägg vid ett senare tillfälle?
Tänk på att jag verkligen inte är ngt snille när det kommer till datorer så tänk er att ni förklarar för en 3 åring eller nått.
Idag ska jag och dottern ner till stan och sedan kommer svärisarna på lite fika och middag.
Vi höres kram kram
Anna

3 kommentarer:

Anette sa...

Fina bilder, jag är inte heller något snille när det gäller fotografier....Men hur gjorde du så att ditt namn stod på fotografierna? Hur får man tre små bilder bredvid varann tex...det skulle jag vilja lära mig =) Ja det finns en hel del att lära märker jag. Ha nu en skön helg på dig och njut av vintern

kramar @nette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilka lådor! Så underbart fina, vilken tur du har som har en mormor med såna skatter. Härliga köksbilder, jag ser gärna flera. Ser att vi har samma storlek på bilder, att göra dom ännu större tror jag är ganska bängligt. Här är det sonen som fixar allt jag inte kan (och det är en del)
Önskar dig en mysig adventshelg
Stor kram
AnnaMaria

Anette sa...

Tack för tipset om Picasa, ska testas. Kramar @nette