tisdag 22 september 2009

Höst!

Hej Alla Rara!
Jag är så glad över alla besökare och kommentarer som jag får, även om jag just nu är dålig på att både uppdatera bloggen och hälsa på er allihop.
För tyvärr så är det väldigt jobbigt för mig att vara gravid, önskar så att jag också kunde få vara en av dem som känner sig som superwoman och som det bara skiner gravid lycka över.
Glad över att vi ska få barn det är jag, missförstå mig inte nu, men mina graviditeter har aldrig varit lätta utan väldigt jobbiga och fyllda med allehanda problem och krämpor.
Trött är bara förnamnet på hur jag mår just nu, känner mig alldeles slut och helt FÄRDIG som vi säger i Värmland.
Ultraljudet som jag var på i förra veckan talade om att det blir en lite pojke som vi kommer att få, för er som undrat vad 3d och 4d ultraljud är så kan man säga att det helt enkelt är en annan programvara i datorn som de använder, som gör att man ser bebisen mycket bättre nästan som om man hade en kamera i magen. Vanligt ultraljud brukar kallas2d.
Ska till mvc i dag och ta leverstatus, antagligen har jag fått samma leverpåverkan som förra gången och detta ger en helt vansinnig klåda, detta kallas för Hepatos och typ 1% av alla gravida kan få detta, så naturligtvis får jag det...2 gånger också dessutom, förra gången fick de sätta igång mig på grund av det, men då uppdagades det inte förrens senare i graviditeten så det var inga problem med att göra det då.

Nu är jag bara i v29 och det är absolut för tidigt med en igångsättning, det finns tydligen behandlingar men de kan ta upp till 2veckor innan man får någon effekt...

Uppepå detta så har jag dåliga järnvärden och en halsbränna som LÄTT skulle kunna tända vilken majbrasa som helst....

Så jag känner mig verkligen på topp just nu, har 2 veckor kvar att jobba innan jag går hem på havandeskapspenning, men ärligt talat så vet jag inte om jag orkar det.

Bilderna jag visar idag är från min lilla plantering på framsidan, har tagit bort lite vissna sommarväxter och planterat lite mer höstiga växter. Murgrönan och den höga gräsaktiga växten fick dock vara kvar.
Gillar denna kruka som står ute året om och som fått en sådan fin patina sprickorna och skärvorna gör inget det gör bara krukan ännu mer charmig tycker jag.

Just nu händer det inte mycket här hemma, denna plantering var det någon vecka sedan jag gjorde. På lillikckans rum är vi färdiga så nästa gång kommer det bilder därifrån.

Stor Kram på er allihop som orkat "lyssna" på mitt gnäll idag...

Anna

37 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Din stackare så jobbigt du har det med alla besvär... Förstår att du inte känner dig så pigg och rask som du vill... Hoppas att du får ordning på klådan, och att du känner dig lite bättre sedan...
Kram
Marie

Sari sa...

Hej Anna!
Stackars dig med en sån jobbig graviditet.... Hoppas du snart mår bättre och får mer ork!
Vad spännande att veta att ni väntar en liten pojk! Lycka till!
Jättehärliga höstplanteringar!
Ha det så bra! Kram Sari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har det inte lätt, det förstår jag. Klåda och halsbränna, hoppas det blir lite bättre. Du har något bra framför dig efter allt detta. Din kruka är jättefin.
Goa kramen
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Vad jobbigt med halsbränna och klåda.Hoppas att det blir bättre.Vad spännande att veta att ni får en liten kille !Lycka till.Vilka fina höstplanteringar.Ha det gott kramiz ****RITA****.

Hanna sa...

Det är konstigt att man "glömmer" alla krämporna så fort bebisen e ute... :)
Huga, lider med dig! Mina graviditeter har inte heller varit 'dans på rosor'.
Hoppas allt går bra! Och att du får upp järnvärdet, blir piggare... och slipper klåda o allt obehag!

Jättefin höstkruka!

Sköt om dig!
Kram Hanna

IKT i min vardag sa...

Det är tur att man knappt minns (läs;inte vill minnas) det jobbiga efteråt när man har sitt lilla hjärtegryn ;)Har ett vagt "minne" av att jag mådde rätt illa ;)

Kram

Les Cotrions sa...

Hi Anna! You made such lovely plants and floral arrangements! They really inspire me! Thanks for sharing!
Warm greetings
Vale

Crinoline sa...

Hei,Anna. Så fint du har plantet i krukken.Høres som som du har det slitsomt i svangerskapet,men du må ikke tenke på oppdatering av bloggen og kommentarer nå.Ta vare på deg.Ønsker deg alt godt.Klem

Nostalgia sa...

Hei, kjære du !

Takk for trivelig hilsen inne hos meg :-)

Så synd at graviditeten skal bli så full av plager. Desverre er det noen som må "lide" gjennom graviditeten mens andre er i sitt livs form...Jeg har to barn og var veldig dårlig de første 5 måneder da jeg nesten ikke klarte å beholde maten jeg spiste.. De neste fire måneden var jeg i toppform. Helt utrolig og ikke til å forstå. Håper at det blir bedre for deg og at du istedenfor kan få nyte de siste ukene før babyen kommer.

Varme tanker,
Klem, Nostalgia

HAGENS VITA VARDAG sa...

Hej Anna!
Phu..förstår att det känns lite kämpigt, blir förstås väldigt jobbiga veckor om allt inte är som det ska men vi håller tummarna för att det blir okej och att du får några veckor med havandeskapspenningen som du kan vila upp dig och bara vara "du" innan lillkillen anländer!
Sköt om dig
Kramar Anna

Stina sa...

Åh, hoppas att du får må bättre snart. Stina

Katta sa...

Tycker verkligen synd om dej. förstår ju så klart att du är glad över graviditeten men det måst ju vara jättejobbigt att må sådär. häftigt med de ultraljudsbilderna du beskriver.Gillar de där grästofsarna du har planterat, coola. Kram Katta

Syster vit sa...

Hu då.....låter inte speciellt uppåt, hoppas det ordnar sig med klådan. Hande också kli....drack vatten som en galning...då släppte det faktiskt. Men det finns väl lika många olika gravidkrämpor som det finns gravids hi hi.
Du får tänka på den lille krabaten, se framått. Mörk chocklad är ju bra mot det mesta...prova de.....
Kram på dig
Marina

Siri sa...

Så fint med en trasig kruka!

Tidsmästarinnan sa...

Hej Anna!
Häng i så gott det går och ta hand om dig... en klok barnmorska sa en gång till mig att egentligen borde man inte jobba alls under graviditeten eftersom det hela tiden händer så otroligt mycket i kroppen. En styrkekram till dig!
Susanne

Line sa...

Tjing! Krukan är jätte härlig =)
och jag tycker allt att du kan få gnälla lite...

Kämpa på KRAM

Åsa sa...

Hej och tack för ditt besök hos mej. Kan bara säja att jag inte avundas dej din graviditet. Visst är det kul med barn. Mina tvillingar är nu 5,5 år och själv så blev jag dålig redan i vecka 6. Fick tidigt sitta i rullstol. Bönade och bad de sista veckorna om igångsättning men icke. Gick 39 veckor med 2 st. Nästan 7 kilo och 1 meter barn.
1 graviditet, 2 biologiska barn, 2 adopterade barn...räcker gott. Aldrig mera gravid.
Fy vad jag lider med dej att du ska orka jobba några veckor till.

Ha det gott
Åsa

Hannis sa...

Men oj, det där låter jobbigt.
Fy fasiken.
Hoppas att det lättar lite och att en ev behandling hjälper.

Inte för att det är någon tröst men det var väldigt fina bilder du visar!

Ta hand om dig nu.

Kram Hannis

Frida sa...

Hej Anna! Tråkigt att du ska behöva ha det så jobbigt när du är gravid. Hoppas du kan få hjälp med klådan. Vilken fin höstplantering du har gjort. Jag gillar också lerkrukor med patina.

Tack för dina alltid så gulliga kommentarer, ta hand om dig nu!
Kram Frida

promenader på landet sa...

Hej och tack för titten på min blogg! Nu hittar ju jag till din fina blogg också! Vad roligt ändå att få en liten kille framöver grattis! Vi har en kille på 8 år och en tjej på 5 år. Kram Maria

Blåbär och Mjölk sa...

Hej Anna!
Så glad jag blev av din rara kommentar. Tack så mycket! Och så kul att få se ett nytt ansikte inne hos mig. Jag länkar dig också! Du har en underbar sida! Gillar allt jag ser. Och blir så nostalgisk när jag läser att du väntar barn. Känner igen mig allt du skriver, med halsbrännan e.c.t.
Hoppas, hoppas dina levervärden är bra, så att du slipper denna gången! Jag håller tummarna. Och så kul med en liten prins!!! :)

Vad fint du har planterat. Och krukan din är så charmig med sin patina. Jag äger faktiskt ingen lerkruka. Än. Fy mig!
Men jag ska på en loppis i helgen och då ska jag titta efter en! En stor vill jag ha ;)

Nu ska jag titta lite till på din sida. Jag får önska dig en underbar helg!
Stor KRAAM / Åsa.

Interiörboden sa...

Hej Anna!!

Åhh, stackare!!!
Inte visste jag att du mådde såå dåligt!
Usch då!!
Inge kul...hoppas att du blir lite bättre snart :)

Och ja, det vore sååå kul med ett besök från dig :)
Hoppas att du orkar med det!!

Ha det bra och ta det lugnt!!
Kramar Sandra

Viola sa...

Gläds med er...men förstår din frustration..hade själv två st urjobbiga graviditeter med högt blodtryck så jag var inlagd...så här fick det räcka med två grabbar...ha det så bra som du kan och lycka till, kram

Christina - Lantmusen sa...

Det låter jobbigt. Hoppas du börjar må bättre snart. Vilka fina höstarrangemang du visar, det är så höstfint med rönnbär!

Britt sa...

Vilken otur du har. Jag hoppas att det kommer att gå bra för dig och att du orkar njuta lite av din graviditet.

Krukan var ljuvlig med sina sprickor och slitage.

Kram britt

AkH sa...

Hej, jag kan ta ditt gnäll. Det är helt okej! Har själv två barn så jag vet att det kan vara lite tufft emellanåt och ingen graviditet är den andra lik så det kan vara hur olika som helst. Vackra bilder du har!
Ha det så bra du kan och passa på att ta det lite lugnt!
Anna-Karin
livetharochnu-akh

Julhuset sa...

Tack för titten hos mig och välkommen tillbaka.

Hoppas din klåda inte blir värre, vet att den är riktigt jobbig.

Kram Annika

Sjabbig men chic sa...

Det låter jobbigt det där. Men du, vilka fina planteringar. Både i krukan och i magen.;)

Kram Lisa

Fröken Fräken sa...

Ibland är man ju inte på tpp, och då är det ju väldigt skönt att ha en blogg där man kan få skriva av sig!! Hoppas att du snart får känna dig piggare!

Änglarnas hus sa...

Huva!! jag lider med dig! Jag är fyrabarns mor och ahde samma problem med första barnet.. förstod inte riktigt då vad det var..fick klåda och berättade det på mödravården..plötsligt låg jag inlagd ett par dar.. var endast 20år då..


Hoppas att de sista veckorna av din graviditet blir bättre.. du får tänka på den underbara sonen som kommer att komma till er..

Ha det gott!!

Kraam Sanne!

♥ Fyra årstider sa...

Tittar in och önskar dig en skön lördag ♥
Kram Lotta

Viveka i Bläckhornet sa...

Men oj så jobbigt du verkar ha det. Man vill ju kunna njuta av sin graviditet också. Hoppas att det blir bättre för dig.

Charmig kruka...

Kram Viveka

Skomakartummen sa...

Det låter inte något vidare... men det kommer vara värt det när du får hålla i raringen *ler* Kram sari

Lilla Trollbacken sa...

Oj oj. Jag är glad att jag har mina graviditeter bakom mej. Men jag hade inte närmelsevis såna besvär som du har. Ryggont, men det räknas nästan inte om jag jämför med dej! Hoppas att du snart får må bättre.
Vi har inte så långt mellan oss, jag bor nämligen i Västerås! kul va!
Ha det så bra som du kan!
Kram
Gabrielle

Inspiration i vitt sa...

Klart att vi orkar lyssna, jag kan förstå hur du har det och jag tyckte nog att tröttheten nästan var värst.
Hoppas att du blir lite piggare snart och vad kul med en liten pojke i magen.
Kram på dig och vila nu så mycket du bara kan/Ingela.

Tina sa...

Vad tråkigt att höra att du har det tufft i din graviditet. Inte roligt! Jag hoppas att du snart får vila ordentligt! Tack för kommentaren om vårt "förra" hus.. :-) KRAM Tina

Maggi sa...

Hej vännen! Åååh, vet du jag hade hepatos med min lillunge och jag trodde jag skulle bli vansinnig! Kommer ihåg att jag roade mig att stå på skurborstar (som Pippi) med den skillnaden att jag vände borsten mot fötterna i stället för att lindra klådan! Hur smart det var vet jag inte, men det lindrade:)Lite. Hoppas du känner dig mindre trött sen när du får vara ledig. Härligt med en liten höstkille:)

Sköt om dig!
M.

Härlig kruka, vilken fin idé med skärvorna på fatet! Snyggt!