onsdag 25 januari 2012

Müsli



























Hej Alla Goa!

Som glutenintolerant så finns det få alternativ om ens några att köpa müsli för min del. 

En sån tur då att det faktiskt är rätt enkelt att göra själv. 
Jag brukar rosta det i ugnen för en ännu godare smak, men det gör man ju som man själv vill med så klart!




































Det finns massor med recept, mitt tips är blanda ihop olika gryner och frön som du gillar på en plåt, lite farinsocker på det för att få det i lite klumpar och smaken förstås, blanda och skjuts in i ugnen, rör 3 gånger med ca 10 minuter emellan. 

Låt svalna och häll sedan upp i en tättslutande burk, klart!

Sen är det gott till allt möjligt, smoothie, fil och youghurt så klart! Men även i äppelkakan, havrekakorna eller till att doppa bröd i innan gräddning i ugn tex.

Har ni några fler användningsområden för müsli? Hojta gärna.

Vet ni? När jag slutade jobbet kl 16 i dag så var det fortfarande dagsljus ute, yej!

Kram kram Anna

16 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad gott det ser ut! Det var år och dagar sedan jag gjorde egen müsli. Blev lite sugen nu... :) Men Anna... hur går det med headern? ;)

Kram, kram/ Anna

Anonym sa...

Så gott det ser ut! Jag har fått in en rutin (äntligen!) på att göra egen müsli, brukar ha honung i min. Det blir riktigt smaskigt...

Ha en fin kväll!
Kram Susanne

Hemmavid sa...

Hejsan!

Visst är det underbart att ljuset är på väg tillbaka! Yiiiipppppiiiie!

Hemmagjord musli är så gott. En kompis mamma brukade göra det när vi var små. I den familjen kallades det för "skrot" - bra namn tkr jag!

Kramen Jenny

Blogg by Maliin Stoor sa...

Musli är grymt!

Gör också min egen - just nu bara till barnen (som älskar den) jag kör LCHF sedan nästan ett år - mår sjukt bra av det!
Dock inget socker i min!

Ha det fint!


Maliin

Viola sa...

Har oxå problem med detta...men här det nötter utav alla slag som jag måste undvika...men din ser ju verkligen god ut :) hoppas du har en skön kväll, kram

Mariette's Back to Basics sa...

Dearest Anna,

You have been very productive in making that much Müsli! It is healthy and I love it in my yogurt.
Have a great day and stay warm.
Love to you,

Mariette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag är periodare när det gäller musli, just nu är det ägg som gäller till frukost. Jag slutade också 16 igår, och så ljust det var.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

Anna sa...

Hej !

va mumsigt det såg ut.. =) Jag kan bli helt stöllig i musli och äta det till frukost jämt.. o sen tröttnar ja.. det nya dillet just nu är messmör :)

Du får kika in hos mej och vara smakråd ;)

Kramar

Fröken Fräken sa...

Jag har blivit muslitokig på senare tid, så egentligen borde jag ju testa att göra min egen :-) Synd att man inte kan sy sin egen musli!

Maria sa...

Ett härligt recept. Jag älskar Musli...kan nästan äta det som snacks. Hittade din blogg via Ett rött Monogram :) Kram Maria

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Smaskigt! Vad pysslig du är!

Jag är tillbaka i cybervärlden :-)

Ha en toppenhelg, kram L

Tre Tanter sa...

Oj så gott det ser ut och tack för receptet.

kram 3 tanter

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jättebra med ett sånt recept, för de som behöver. Det såg gott ut :)
Kram
Marie

Ljuva lantliv sa...

Åh så gott!!

Kram Anna ♥

Anneli sa...

ser supersmarrigt ut, ska man kanske ta och göra
kram

Vintage House sa...

Hej
har inte gjort egen müsli men har har tänkt flera gånger får nog ta tag i det.....
härligt att det blir ljusare ute....
kram
sandra