måndag 22 februari 2010

Vår!

Hej alla raringar!
Hjälp vad snö det har kommit i helgen!!!!Jag ska erkänna att jag besöker ticket.se och fritidsresors hemsida väldigt mycket nu, för hu så hjärtinnerligt trött jag är på snö...
Så jag trotsar vintern och "vårar" ute som ni ser på bilderna. Det har kommit mer snö sedan dessa kort togs och jag får sopa fram dem dagligen,men de gör mig glad med sina färger.
Här tex har jag använt en brödform och lite tulpaner som fått stå ute om natten och frysa sedan håller detta konstverk ända tills snön är borta och det känns som ett bra sätt att hålla blommorna fina länge, för som bekant så är det ju inte för fett vad gäller pengar när man är mammaledig och då känns detta nästan som om jag sparar pengar...
Nja, kanske inte sparar pengar precis men i alla fall ett billigt nöje!!!
Här har jag tagit lite blad från blommor som jag hade inne och lite plättar i luften blev också av med några rankor med blad. Även en vanlig bakplåt har fått agera form åt mina blommor som ni ser, det här är turbopyssel som passar mig perfekt, tar ca en minut att göra sedan fryser det över natten, plättlätt!!!
Här duggar det tyvärr inte tätt mellan inläggen, jag hinner bara inte med, det får bli inlägg när tid finns helt enkelt och just nu förutom allt med barnen och vardagen i sig så planeras det ju kök för fullt här hemma. Vilket gör att möbler målas om och ska få nya placeringar så att allt sånt är klart tills själva renoveringen börjar. Samtidigt så håller vi på med Storebrors rum och nu står det tyvärr lite still på grund av vädret och kylan, för min man vill inte fixa med fönstrena nu när det är så kallt ute...
Så det får vänta tills det blivit lite varmare ute helt enkelt under tiden ska jag måla väggarna där inne i alla fall.
Till höger ser ni min väldigt avancerade ljuslykta som jag gjort, det är ett himla sjå att få till ränderna så där perfekt, man tar 2,75 ml vatten i taget som får frysa innan man häller på mer vatten....nä, jag bara skojade, vi har en luftvärmepump och de droppar vatten i mellanåt och vi har en hink där under som samlar upp vattnet och då blir det ibland så här fina lyktor av sig själv för jag har inte tålamod att göra egna ljuslyktor med olika stora byttor och liknade...eller tid heller för den delen.

Sedan har jag en fundering över det här med bloggar och dess "ägare" eller vad man nu ska kalla det. En del är väldigt hemliga och skriver inte ens ut sitt tilltalsnamn andra skriver ut namn och email och hela kittet. Andra har bild på sig själv och jag skulle vilja veta hur har ni resonerat?
Än har jag tex ingen profilbild på min blogg, vågar man ha det? Hur har ni tänkt? Det skulle vara roligt att höra hur alla resonerar, jag har väl igentligen inte riktigt tänkt på vad som passar mig så därför skulle det vara kul att höra era resonemang.
Kram kram Anna

53 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Hej Anna! Vad fint du gör med dina "iskonstverk"...JätteLäckert! Det här med hur mycket man vill berätta eller visa på bloggen får man väl känna sig för lite vad som passar en själv. Jag var väldigt noga i början o "lite anonym", kunde inte tänka mig att visa en bild på mig själv, men efter flera tidningsreportage så tyckte jag att det inte spelade så stor roll längre på bloggen eftersom dom flesta ändå hade sett mig. Och likaså det jag skriver om ibland kan ju bli "personligt" som när Fredric blev svårt sjuk för ett tag sen då kändes det naturligt att skriva om det eftersom livet blev "upp o ner" just då! Och det kändes bra i hjärtat så följ ditt hjärta och vad som känns bra för dig! Lycka till! Usch, det blev ett långt inlägg, hoppas att du inte somnat! Fniss...Kram Therese

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Anna. Nu fick jag lust och frysa in mina tulpaner på stört, men jag väntar till imorgon det börjar mörkna ute. Ser så fint ut, som riktiga konstverk ute på trappen. Jag har ju mitt namn och mailadress på bloggen, så länge du inte skriver efternamn är du svår och hitta. Har haft lite foto också, men det är ingen som minns dom efter någon dag. Elaka kommentarer är bara en tidsfråga innan dom kommer, jag fick en konstig från Italien. Fattade inte vad det stod, men översatte för skojs skull..hm! Men det finns ju knäppisar överallt. Oftast får nog vi inredningsbloggare vara i fred.
Ha det gott vännen
Kramar
AnnaMaria

Sjabbig men chic sa...

Men jösses vad smart med blommorna! Har aldrig sett det där förut. Fantastiskt fint!
Jag tänker så här: jag vågar lite i taget och skulle jag inte våga en vacker dag så tar jag bort det jag inte vågar ha eller hur jag nu tänker;)

Kram Lisa

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

SÅ fint du gjort med blommor o blad. Äntligen ett pyssel som verkar vara helt på min nivå;-)

JAg är ganska ny bloggare, och jag har tänkt vara sådär halvanonym. Jag tänker att de som vill, kommer ändå att bråka...

Men ni som lägger ut bilder på era fina hem och grejer kanske känner er mer utelämnade än jag som inte gör det på samma sätt.

Fin blogg du hade, vi syns igen!
Hillevissan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej igen. Nu har jag tryckt ner mina vit-lime färgade tulpaner i en hink med vatten. Hittade ingen bra form, ska bli kul och se hur det blir.
Tack för fint tips
Goa kramen
AnnaMaria

Hannis sa...

Oerhört häftigt med dina iskonstverk!!
Billigt och snyggt, det gillar jag=))

Första åren jag bloggade hade jag ingen bild på mig men mail och namn.
Men efter div bloggträffar och vänskapsband så kände jag att vad 17. Spelar ingen roll om nån ser mig, men det där ska man göra som man vill med.
För en del är det skönt att vara anonyma och för andra spelar det ingen roll.

Kram Hannis

becca sa...

Hejsan,
Vad fint det blev med blommorna ute, lite vår känsla i snön det kan ju alldrig bli fel =).

Vissa dagar känner jag att det spelar väll ingen roll om jag visar kort på mig själv och min familj och vårat hem och andra dagar undrar jag över om jag verkligen ska visa upp vårt hem på nätet som jag gör, men då skulle jag nog få sluta blogga och det vill jag inte, inte just nu ialla fall. Jag har aldrig visat bilder på mig själv men någon gång på barnen, skulle nog kunna tänka mig att visa kort på mig själv igentligen för jag tycker att det är kul att själv se hur mina bloggvänner ser ut, så det kanske dyker upp ett snart, vem vet=).
Jag har också tänkt mycket på hur mycket man ska visa, det är ju svårt att vara personlig men inte för privat.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

HAGENS VITA VARDAG sa...

Men Anna vad fint!!
Så himla sött och fiffigt...!
Verkligen en kombination av vår kyla och "istid" med en längtan efter vår.
Hoppas allt är bra och ha en toppenvecka
Kramar Anna

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej Anna!
Tack för din underbara hälsning, den gjorde susen kan du tro.
Skönt och veta att ni finns kvar där ute:))))
Underbara istavlor du har gjort, funderar på hur du får blommorna att fastna i "mitten" på tavlan.., lägger du någon tyngd på blommorna så dom inte flyter upp eller???

Idag har varit en underbar dag, varit ute i flera timmar och skottat snö och solat omvartannat.., solen värmer lite nu och jag tror minsann den har tagit lite i ansiktet på mig.., hmm, gör ju inte ont och få lite solbränna nu!!!!

Ha en underbar vecka Anna och ta väl hand om dig.
Kram kram
Marianne

Viola sa...

Vilka ljuvliga skapelser du gjort..helt underbara...när det gäller ens integritet...får man ju känna själv hur man vill ha det, personligen vill inte jag skylta med bild på mig eller mina familjemedlemmar, vill ha en viss distans men vill någon nå mig så gård det ju gm butiken eller mailen..kramen

Hanna sa...

Hej Anna!
Vilka fina iskonstverk du har gjort!
Jag har både namn mail och bilder på bloggen. Inte namn på barnen eller maken iförsig. Har nog inte tänkt så mycket på det... har bara blivit så :)

Ha d gott!
Kram Hanna

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Men gud var häftigt! Vad du är kreativ :-)

Hoppas att du får en trevlig kväll//L

Cajsas Faster sa...

Hej, vilka fina tavlor, jag gjorde liknande men bara med kronblad i ljuslyktor, blev oxå fint.
Jag är ny här, men har följt många bloggar länge, svårt att veta för och nackdelar med hur mkt man vill visa. Det är ju roligt att se hur folk ser ut, men också spännande att gissa och inte veta...Man tycker ju att man känner många för man läser om dem så ofta..// Mary

Lycklig fru sa...

Hej!
Trevligt att du kikade in i min blogg. Vilket underbart härligt pyssel. Man får verkligen vårkänslor.

Jag har valt att visa bilder på mig själv och familjen och hemmet men det är väl helt upp till var och en hur privat man vill vara.

Kram Sofia

Grodmamman sa...

Jag var väldigt anonym när jag började att blogga. Jag visar fortfarande inte bilder på barnen utan att maskera lite och mig själv har jag bara visat i profil. Maken har nog knappt varit med alls. Jag tycker att man ska göra det som känns bäst för en själv.
Nu när jag läste ditt inlägg så fick jag lite panik!:) Jag borde också planera kök istället för att blogga framför OS!:)
Kram

Jessica sa...

Hej,
vad fina tavlor du gjort! Perfekt kombo mellan vinter och vår!

Ang bloggen så visar ju jag bilder, på barnen ibland. Profilbilden är foto på mig men det är ju så litet då det syns ju knappt :)
tycker personligen att det är lite irriterande nar man läser bloggar och de skriver "lilla E" och "vännen P". Men det får ju alla såklart göra dom de vill. Jag har lagt ut mailadress men skapade en ny som jag bara har på bloggen, som är mer anonym.
Oj det blev långt....
Må gott å lycka till med planeringen av köket
kram Jessica

Grodmamman sa...

Grejen med vårt kök är att maken redan ordnat snickare, elektriker, vvs:are och kakelsättare till i maj och då är det ju bra om vi har sakerna hemma!:) Kanske får börja ikväll...
Kram

Home No.1 sa...

Hej svejs!

Vad vackra istavlor!!! Vilken toppenfin ide, tack!
jag har valt att visa mig på bloggen med en bild, efterson jag har butiken tyckte jag att man åtminstone skulle få se vem man handlar av, innan dess var jag mer anonym. Jag kanske däremot har blivit mer opersonlig i mitt bloggande och styrt in det mot butiken istället för vad som rör mig personligen, det har blivit så automatiskt. Och det där med elaka kommentarer verkar det som om vi inredningsbloggare är ganska förskonade emot och det är ju skönt! Kram Annica.

Fröken Fräken sa...

Vad fina frusna konstverk! Man måste försöka att få lite vårkänsla på något sätt. Själv går jag ihärdigt och tänker på syrener när man traskar hem i -25...

Jag har valt att vara helt anonym eftersom jag vill kunna skriva precis vad jag vill utan att behöva fundera på vem som läser det jag skriver. Jag skriver inte heller om alltför personliga grejer eftersom det är just personligt.. min blogg har alltid haft huvudinriktiningen på pyssel och inredning.

Anonym sa...

Hej! Tack för titten hos mig. Vad vackert du gjort med blommorna och isen. Inspirerande blogg du har. Kram Sofia

Sköna o Gröna Ting sa...

Anna.., tack för att du förklarade för mig hur blommorna skulle hålla sig i mitten:))))
Nu förstår jag hur jag skall göra, snart har dom sista rosorna här hemma gjort sitt men innan dom blir för hängiga skall jag göra mig en egen istavla med dom:)
Tack för bra tips....

Ha en skön torsdag
Kram
Marianne

Njut i din trädgård sa...

Otroligt läckert! Tack för all inspiration - det ska jag testa IDAG!!!

Lilla Vrån sa...

Ett perfekt pyssel nu när istiden har kommit tillbaka till vårt land:)
Det blev ju hur snyggt som helst...riktiga konstverk.
Anonym eller inte...ja det är frågan.
Jag är nog lite halv anonym...inga familjemedlemmar på foton eller så.
Jag tror att alla känner nog själv vad som är lagom för just henne/honom.
Sedan kan det nog förändras under bloggens gång.
Ha en fin helg!
Kram/Carina

Vit som snö sa...

Hej Anna! Tack för din söta värmande kommentar!
Din idé med blommorna tar jag till mej BUMS, underbart fint o som du säger, dom räcker länge. För kylan verkar ju inte ska ge upp på ett tag.
Personlig blogg eller ej..... jag är kanske naiv som har både namn o bild, har inte funderat så mycket på saken. Är dock lite försiktig att ha barnen på bild men det har hänt det också. Hoppas att bara snälla läser min blogg;)
Trevlig helg o kram! Cilla

Britt sa...

WoW! Du är då kresativ! Jätteläckert!

Jag har både namn och mail på bloggen, vad spelar det för roll? Det är mest vi nördiga inredningsbloggare som läser iaf...
Kan väl va kul att se vem personen är bakom bloggen, tycker jag. ;-)

Kram britt

Cajsas Faster sa...

Tack för att du kollade in på min blogg, mycket nytt att lära sig.

Snart är det vår, det har regnat här idag!// Marie

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Helt ljuvligt vackert med dessa iskonstverk!

Första året så hade inte jag heller någon bild på mig och var rätt anonym. Var sugen på att sätta ut bild, inte efternamn, för det är roligt att se vem som äger bloggen =). Men efter reportage i tidningar så var både bild och namn ute, så då spelade det ingen roll.

Kram Anita

Anneli sa...

så himla fiffigt och smart, riktiga konstverk, kommer att bli trendigt här i bloggvärlden kanske,,very nice...gillar verkligen...
kramar

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad fina bilder du visar oss..
Japp, det är Becker vattenbaserade färg jag använder, halvblank..
Lycka till
Kraaam Anette

Ewa`s Galleri sa...

helt underbara bilder,så fint,det måste jag ta efter

Mycket annat & lite betong sa...

Vad fint! Måste så klart prova.

Jag är ju ganska ny bloggare så än så länge känner jag att jag vill vara anonym. Vill prova mig fram lite. Vi har ett ovanligt efternamn så jag tänker sudda bort det från bilder där det syns.

Agneta

Sköna o Gröna Ting sa...

Skickar soliga helghälsningar till dig Anna!!!
Hoppas du har lika fint väder hos dig, här har vi nyligen kommit in efter en picnic i det fria:)
Härligt...

Kramar till dig
Marianne

Sara Eklöf sa...

Så fiffigt!
Mycket fint!

becca sa...

kul att du vill var med i min lila utlottning.
Ja ibland har man bara inte tid till allt, speciellt inte när man har småbarn.
Hur går det för er med köket, börjar pusselbitarna fall på plats?

Ha en bra helg, kram Rebecca.

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Hej Anna och tusen tack för allt fint som du skriver hos mej! Jag blir så glad ska du veta! :)

Jag har lagt ut del 2 av köksspecialen nu påmorgonen så det kanske svarar på en del frågor som du har?!

Angående din fråga om pärlspont så tycker ju jag att det är skitsnyggt, men jag kände att det skulle bli för mycket om VI hade pärlspont både på alla väggar samt luckor. Vi har ju så stort kök också. Men det där är ju helt enligt eget tycke och smak. :) Vi har ju fönster ovanför diskbänken och där stänker det mycket och man måste putsa oftare, men det är det värt.

Oj vad du är kreativ, snyggt! :)
Det där med hur mycket man vill lämna ut är nog väldigt olika på vad man vill och vilken personlighet man har. Jag har "visat upp mej" sedan början och det är inget som känns fel för mej.

Önskar dej en toppendag!
KRAM

Syster vit sa...

Vilka jätte häftiga isverk du gjort. Is är så coolt o jobba med.

Vi ville nog vara mer anonym i början, nu nja, vi har ju ingen bild på oss.
Det gäller ju o känna efter själva.

Nu när vi är i startgroparna att öppna vår nätbutik, så får det bli ett kort på oss. Vi blir modigare allteftersom.

Kram
Marina

Mycket annat & lite betong sa...

Hej!
Du har en sunshine award att hämta på min blogg.

Agneta

Vit som snö sa...

Jag provade mej på dina fina isskulpturer men det blev inte alls bra, blommorna ville ju bara flyta upp:( Har du något superknep;)???
Kram Cilla

Vit som snö sa...

Tack för tipset Anna! Jag ska prova det. Fick faktiskt 20 tulpaner igår så det passar ju perfekt!!!
Kram Cilla

gamla skolan sa...

Vilka konstverk !! Så vackert ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

Patricia sa...

Vilka underbart vackra blomster arrangemang du gjort!! Verkligen jättefina!!

Om det här med blogg-ägare o.s.v. så är min åsikt att det är tråkigt med bloggar som är opersonliga, jag föredrar de som är personliga, skriver om sig och sitt liv och inte endast om ett ämne som t.ex inredning. Jag vill se människan, det riktiga äkta vardagslivet och inte bara en stylad bild eller som vissa lägger upp bilder som inte ens är deras egna utan kopierar från någon tidning eller sida som de gillar...det blir tråkigt i längden... =)

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Hanna sa...

Jätte fint.
Kram
Hanna

Anonym sa...

hej gumman! kul att höra från dig, och vad fina bilder du bjuder på! det där med tulpanerna ska jag sno, smart sätt att ha fint utomhus nu när snön ligger kvar!

stor kram sara

Interiörboden sa...

Hej Anna!!

Åhh, så fint du gjort det ute!!
Det var ju jätte fint att göra så nu, när man vill ha blommor ute, men denna snön vill inte bort... :)
Jätte fint Anna!

Och ja, detta med bloggandet...anonym eller inte...
Ibörjan var jag ganska anonym...skrev inte så mycket om just mig själv som person och vart jag bodde, i Värmland bara skrev jag, men sen när jag öppnade butiken, så spelade det ju ingen roll. Alla vet som besöker mig i butiken vem jag är...och vart butiken ligger, så nu vet alla vem jag är :)
Men det är nog vad man vill göra som person själv.
Jag har däremot svårt att lägga ut kort ur familjen.
Jag har lagt ut ett kort på brorsan, och det är när han spelar hockey :)
Men, men, det kommer väl det också kanske, lite diskreta kort, men då måste de vara med på det, för det tycker jag är viktigt!!

Ha nu en jätte bra helg!!
Kram Sandra/Interiörboden

Gårdsromantik sa...

Wopw så snygga - och så håller de ju så länge också!

Jag har ju butik - så då är det ingen större idé att vara hemlig.

Jag har inte velat ha min bild - den finns istället på min facebook sida - något nytt jag börjar med...
Finns du på facebook?

Kram Maud

Fröken Machuna sa...

Jätte häftig idé med dina blommor och is. Väldigt fräckt.

Angående anonymitet och det du skrivit om.

Så här resonerar jag. Jag har valt att döpa min blogg efter mitt smeknamn, Machuna och därför Fröken Machuna. Och för att folk mer ska sätta min Blogg på minne är det oxå så jag kallar mig när jag kommenterar hos folk.

Men jag har bild och grejer så är inte rädd för att visa upp mig. Och är det någon som undrar så heter jag egentligen Martina :)

Tack för en super fin och mysig blogg.

Fröken M

Smultronlycka sa...

Hej Anna!
Så jättefina blom is arrangemang du gjort :)
Lyktan är så fin med ränderna!!
Ja det där med att vara personlig är lite lurigt.
Men jag har bild på mig och min sambo får följa med på köpet på bild,hihi.
Jag frågade honom aldrig..
Hoppas allt är bra med dig!
Kram Anna

Unknown sa...

Läckra konstverk! Ska genast frysa in ngr tulpaner :)
trevlig helg
Kram maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Anna. Hoppas allt är bra hos er. Jag är ledig idag, hade hoppats på lite sol. Är du i Karlstad så ska du absolut besöka Agneta, på samma gata ligger en rolig loppis, Vävaregatan på Norrstrand.
Ha en fin dag
Goa kramen
AnnaMaria

Hem och Lycka sa...

Vad vackert du gjort! För min del vill jag vara lite halvanonym så jag vill inte ha en bild som visar mig helt och hållet på första sidan. Dock har jag varit med i reportage och intervjuer så vill man kan man få reda på hur jag ser ut i tidigare inlägg.

kram

Tidsmästarinnan sa...

Hej du goaste Anna,
vad fina dina istavlor blev! jag provade också att göra en, men tack och lov har den smält bort nu... men jag blir lite galen på att våren aldrig kommer på riktigt.
jag har varit lite blyg av mig och inte haft någon profilbild, fast jag vet inte varför egentligen :-)

En stor söndagskram till dig!
Susanne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

G♥L♥A♥D P♥Å♥S♥K Anna och en stor kram.
AnnaMaria

♥ Fyra årstider sa...

Å vad fina iskonstverk.
Kram Lotta