onsdag 13 januari 2010

Bloggare!

Hej alla rara!
Ni som läst min blogg ett tag vet att jag nyss har fått barn och att graviditeten har varit långt i från problem fri.
Bland annat så fick jag ligga på sjukhus i 2 veckor innan de till slut satte igång mig.

Det här var när svininfluensan hade sina värsta härjningar och besöksrestrektionerna på sjukhusen höjdes i Sverige, man fick bara ta emot en och samma person medan man var inlagd och en massa annat som naturligtvis var nödvändigt.
Detta gjorde att jag inte fick träffa våra två barn på flera veckor och det var väldigt jobbigt uppe på allt annat.
Vid ett av sin besök så tog min man med sig min dator och mitt mobila bredband, jag orkade inte sitta uppe så mycket men då fick jag i alla fall en liten kontakt med omvärlden via tex facebook och min mail.

Något som verkligen höll mig uppe i allt det jobbiga var att besöka bloggar och jag besökte endast ett fåtal då jag visste att snart måste jag vila igen.

Lotten som ni ser på bilden var en av dem.
Hennes blogg för mig blev ett lungt ställe att andas på, en fridsam plats som inte luktade sjukhus (hur gör de igentligen för att få den där sjukhuslukten?) och med sina ljuvliga bilder och härliga texter så kände jag att även om jag aldrig har träffat Lotten på riktigt så blev hon väldigt betydelsefull för mig!
Dagar då hon gjorde inlägg kändes alltid lite lättare om hjärtat, kan inte förklara det men så var det, så TACK Lotten för att DU och din underbara blogg finns, när min livsgnista höll på att släckas så var det som om den kom tillbaka av att läsa dina inlägg och känna att det vackra finns kvar, det ljuvliga finns kvar, det har inte tagit slut bara för att jag ligger på sjukhus och längtar ihjäl mig efter mina barn.

Skulle kunna skriva sååååå oändligt mycket mer om detta men jag hoppas att ni förstår vad jag menar.
Besök hennes blogg om ni inte redan har gjort det, den är obeskrivbart underbar!

I de nästa 2 kommande inläggen från mig så kommer det att handla om för mig 2 ytterligare betydelsefulla bloggar och dess bloggare.
Kramar i massor
Anna

29 kommentarer:

Syster vit sa...

Jag förstår att det måste ha varit ett he...te att inte få träffa sina barn på flera veckor. Jag längtar nästan alltid efter att mina ska komma hem från skolan, men oftast är dom bara hemma en stund och fikar och sen är det vidare till träning eller kompisar. Hur ska man klara sitt lilla mammahjärta när grynen flyttar hemifrån tro? Hoppas ni mår bra nu. Kram Liselott

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Visst skulle det vara härligt med lite lyx i form av hotell..och hotellfrukost! (mums...)
Men du, det lät inget vidare, men nu är väl allt väl med er? Jag hoppas det iallafall!
Kramar Camilla

Hem och Lycka sa...

Det måste varit fruktansvärt jobbigt att vara på sjukhus så länge men skönt att läsa att du funnit en vän i Lotten, även om ni inte träffats!

http://www.ikea.com/ms/sv_SE/about_ikea/press/index.html Här finner du lite uppgifter, jag har mailat dem och det har funkat fint.

kram Mia

Gårdsromantik sa...

Så jobbigt att vara isolerad från sina närmaste så där - vilken tur att du kunde surfa lite i alla fall!

Hoppas allt är bra nu.

Kram Maud

Rummet för välbefinnande sa...

ÅÅhhhh jag förstår precis hur du menar. När jag väntade mellanbarnet så fick jag ligga inne på sjukhuset i 6 veckor och det är svårt när man redan har en liten hemma som man också gärna vill träffa. Det blir precis som om man lever ett liv i en ask och sedan när man väl får komma ut i civilisationen igen efter alla dessa veckor så reagerar man så starkt på saker som man bara visst att de fanns förut. Avgaser, höga ljud, stressade människor, buller, dofter.......

Gott för dig att du är hemma igen, och visst är det väl underbart när man hittar en källa till inspiration och livskraft sådär. Har inte kikat hos Lotten så mycket men jag har förstått att hon är en underbar människa.

Önskar dig en fin dag!
Kram Mia

mitha sa...

Ja datorn är verkligen en vän i nöden ibland=)

fint här inne hos dig

kram mitha

Syster vit sa...

Javisst kan jag visa hatten för dig, det får bli mitt nästa inlägg. Kram Liselott.

hemma hos lilla mej sa...

Vad jobbigt att vara från träffa sina barn på så länge .Vad jobbigt.Stackare.Tur att man har datorer så man kan surfa runt lite.Inte vara helt avskild från omvärden,ÅHHH underbara Goa Lotten.Ja det kan jag förstå hon har ett hjärta av guld och väldigt positiv och go och gullig.Vilken tur att du hade henne.Hoppas av hela mitt hjärta att du får vara frisk nu och vara med dina älskade barn och man.Sköt om dig.Ha en härlig onsdag.Många & Tankar och kramar Rita ♥

Lina ♥ C´est la vie sa...

Hej! Åh så roligt att hitta in hit. Grattis till nya bebisen! Måste läsa vidare här nu.
Så jobbigt att inte träffa sina barn på så lång tid. Hoppas du mår bra nu.

Roligt att ni med planerar kök (läste på bloggen Om mig) vi med rä i samma fas.

Kram till dig!

Blåbär och Mjölk sa...

Hej Anna, usch vad jobbigt du måste ha haft!
Ja jag kan förstå dig när det gäller Lotten och hennes blogg!
Jag själv är en STOR FANS av hennes blogg!!! Läser den ofta. I bland flera gånger, hihi. Har följt henne länge..först i tysthet innan jag själv började blogga.
Det är något alldeles speciellt med henne...goa, fina Lotten. :)
Hon ligger mig varmt om hjärtat!

Ska bli kul att få läsa dina kommande bloggar.. :)

Sköt om dig vännne, så hörs vi snart igen!
Kram / Åsa.

Jenny Oak Fae sa...

Så länge du skriver vart bilderna kommer ifrån så behövs det väl knappast att man ber om lov, du ger ju faktiskt IKEA gratis reklam istället..!

Jenny

lottens vita och gröna sa...

hej du fina!!!
duuuuuu jag rodnar som en blossande tomat, goa anna, tänk att jag fick göra dina dagar lättare, det är nog det allra finaste nån sagt om min blogg, rörd så jag tåranrna bränner...sitter och smygbloggar lite på jobbet...är såååglad att jag fick bära dig lite, tack!
varastekramen till dig lotten

Hem och Lycka sa...

Det är ingen mailadress utan internetlänk till pressrummet där du finner olika uppgifter!

kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint skrivet Anna. Och jag håller med dig helt om Lotten, hennes blogg är som en energikick. Man blir glad helt enkelt över och besöka den. Hoppas att du har det bra nu och att lille gossen mår bra.
Stor kram till dig
AnnaMaria

Hannis sa...

Oj, vad fint skrivet av dig!
Vad härligt att du trots allt mitt i allt elände kunna finna tröst hos Lotten.
Sånt är värdefullt!
Kram Hannis

Brunkullan sa...

Så fint skrivet! Jag förstår dig, för jag var också tvungen att vara hemifrån när jag väntade nr 2 2001.
över 30 mil härifrån, på regionsjukhuset i Umeå, i 6 veckor, men av dessa fick sambo och son bo på patienthotellet med mig 3 veckor:D

Jag var inte sängliggande heller, men orkade å andra sidan inte göra så jättemycket heller. Chattade lite och läste mest.

Skönt att du hittade stöd. Jag hittade stöd under de 3 ensama veckorna i form av vänta-barn chatten på familjeliv, samt en underbar äldre kvinna som bodde på hotellet då hon fick sin cancerbehandling. Tyvärr finns hon inte bland oss idag....

Kram Susanne

Marie sa...

Så fint du skriver, måste ha varit en jättetuff period där på sjukhuset. Lotten är värd varendaste komplimang, hennes blogg är underbar och jag kan intyga att hon är precis lika ljuvlig på riktigt!!!!!

Kram Marie

Ps. Förresten, tandläkarbesöket gick bra. Visserligen vägrade hon att sitta i tandläkarstolen, men hon öppnade iallafall munnen, hihi.

Sjabbig men chic sa...

Men åh, vad gulligt skrivet Anna. Du är allt en riktig liten pärla du. Och jag förstår att det var skitjobbigt. När jag fick Gry så var jag borta från Fabbe 1 DYGN och jag spelade upp ett litet fickminne med hans röst på om och om igen. Dessutom så tvingade jag en riktig skata till barnsköterska att sitta och lyssna med mig:) Gry sussade lugnt på armen men dagen efter så packade jag och Gry ihop oss och åkte hem till Fabbe som blev så nervös av att hans nya lillasyster pep lite ibland så han kräktes. Han sa: Uscha, mamma han är ju ledsen. Mjölka han då! Du kan väl mjölka han hela tiden!
Grejen var att Fabbe betrakatde Gry som sin lillebror i flera veckor. Han hade ju sagt att han ville ha en lillebror ju;)

Kramis Lisa

becca sa...

Hej Anna,
När man inte har varit ifrån sina barn så länge är det svårt att riktigt förstå hur stor saknaden kan bli, mina små ska sova borta i morgon och jag saknar dom redan.
Tur att du kunde ha med dig datorn på sjukhuset, med den kan man ju verkligen få tiden att gå.

Ha det bra, kram Rebecca.

Ps. du får självklart gärna länka mig.

Britt sa...

Jag förstår din frustration, det måste varit jobbigt!

Så skönt att ni är hemma och att allt är bra nu.
Ska gå in och kolla på Lottens sida, tack för tipset.

Kramar och kärlek

Britt

Ingis sa...

Du verkar ha haft en tuff tid. Datorn kan vara en räddare i nöden ibland kan man förstå nu. Lotten har verkligen en härlig blogg.

Man börjar känna av våren när man kommer in till dig. Jättefin bukett du visar!
Hoppas allt känns bra för dig och att du bara njuter av dina barn och man.

Kramisar Ingis

Crinoline sa...

Så pent du skriver om Lotten og hennes blogg,Anna.Du hadde virkelig en tøff tid.Klem

Dicksonska våningen sa...

Hej!

Grattis till den lille sonen! Så skönt att se att ni är hemma och på väg tillbaka till ett normalt liv. Sjukhus är inte kul om man får för mycket av det. Men det är bra att de finns.

Att använda tvättstugan som skötrum är ju perfekt. Rengöring är första prioritet i det rummet :)

Kram Annika

Viola sa...

Kan tro att det var hur jobbigt som helst..Lotten är en go bloggvän som jag bloggat med sedan jag startade och även träffat, ha en bra dag, kram

White cotton grass sa...

Jag kan inte sätta mig in i hur det känns att inte kunna träffa sina barn på så länge eftersom jag inte har några.
Men att inte kunna träffa de man älskar vet jag är väldigt jobbigt.

kram
helena

LillaFlisan sa...

Men lilla gumman! Så du har haft det!

En verklig mardröm!!!!!!!

Hoppas att allt blir desto bättre detta år!!

Trots allt det hemska så blir jag så rörd av ditt inlägg. Härligt att läsa om hur bloggandet också står för hopp och vänskap mitt i det mörka.

Stor kram och goa tankar till dig!

Kram

Flisan

Skomakartummen sa...

Sjukhus lukten sätter sig fast direkt... usch ja! Låg på sjukhus mycket för ett tag sen och man bara längtade hem hela tiden å efter de små. Japp vi bor nära... Bålsta. Vilka härlig logga du... man får såå vårkänslor. kram sari

Millygarden sa...

Ja blir riktigt rörd för din skull, vilket öde du hamnade i och så skönt att du är frisk igen. Förstår verkligen att det varit en hjälp för dig att kunna läsa bloggar och för en liten stund lämna din verklighet under din sjukhusvistelse in i bloggvärlden. Drömma bör man annars dör man eller hur!

Kram Marina

Annas skattkammare sa...

Vad svårt att ligga inne utanatt få se sina barn- det msået ha varit kämpigt. Visst har Lotten en ljuvlig blogg- och så härligt positiv och kreativ är hon!
Trevlig helg Anna!
Kram /Anna