onsdag 19 augusti 2009

Sista sommarblommorna!

Hej allihop!
Jag bara måste visa de sommarblommor som fortfarande blommar så fint, mårbackaperlargonen har jag faktiskt lyckats övervintra sedan förra året, har aldrig lyckats med det förut.
Här har jag blandat vita surfina med lite mer färgsprakande dito, planteringskärlet är faktiskt ett gammalt såfat eller vad man nu kallade det förr i tiden. Ni vet en sådan som de spände en kedja bakom nacken och hade hängandes på magen med havrekorn eller liknande i när man skulle så. Perfekt att ha blommor i, kommer från mormors föräldrahem det är säkert hennes far som har sått ur den en gång i tiden.
Surfina med dimondfrost i bakrunden, blommar nått så in i bomben, bara älskar dessa blommor.
Zinkkärlen från förra inlägget, nu med lite mer blomsterprakt...den gula är naturligtvis inte från min mormor utan ett panikiköp för några år sedan precis innan påsk därav den hiskeliga färgen, ska zinkspraya den när blommorna blommat ut.
Avslutar med Heliotrop som jag älskar sååååå mycket dels för att den är vacker och för att den doftar såååå underbart att fjärilarna dras till den.
Man märker verkligen att hösten är på väg både på luften och på att diverse blommor nu sjunger på sista versen, men idag har vi haft underbart väder precis lagom varmt och sol hela dagen, underbart.

Nästa inlägg kommer nog att handla om fler underbara saker från min mormor och hennes föräldrahem.

Ha det gött !!!
Vi höres
Kram Anna

28 kommentarer:

Frida sa...

Tack för hälsningen! Vilka fina blommor du visar.
Kram Frida

Britt sa...

Härligt att se att du är tillbaka!
Ibland behöver man koppla bort och bara ta det lite lugnt.

Va fina grejer du har fått.


Kram britt

Britt sa...

Läste att du är gravid, Grattis vännen! va roligt. Hoppas du mår bättre nu och kan njuta av det lilla livet du bär på.

Kram

Vit som snö sa...

Härliga blommor! Jag ser också att vissa börjar ge upp för i år nu men dom som är kvar får vi njuta extra av!
Vilken skattgömma hos mormor, finfina saker!
Kram Cilla

Tulipa sa...

Vistt är det mycket som fortfarande blommar fint i krukor och lådor. Men nu köper folk mycket bollchrysantemum, och snart ska alla ha ljung. Tiden går så fort, önskar man kunmde stanna den lite..

Tack för dina gulliga rader!

Kram Mariette

LOPPISLIV sa...

Hallojsan! Oj vad dina blommor blommar fortfarande, härligt! Mina pelargonior ville sig inte riktigt i år, de blommade visst men de tog sig aldrig riktigt och blev så där stora som den du visar. Nu ser de mest lite skruppliga och sorgliga ut :-) Härliga fynd du hittade hos din mormors föräldrarhem, underbara baljor och lådor. Ja det där med tur och roliga saker som kommer i rad, det varade inte så länge kan jag meddela. Vår cykel blev stulen , precis när jag gick omkring i min lilla värld av lyckorus över allt roligt som hände, men sånt är livet, det dänger till en när man minst anar, men jag deppar inte för det, det kunde varit värre eller hur? Ha en underbar dag. Kram Paula

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Sommaren bor kvar hos dig, dina blommor ser ut att vara fina ett bra tag till. Så härliga färger. Och gillar du marmelad så kika in på Lantlig inspirations blogg. Priset är 35:- till 55:- och så tillkommer frakt. Det är kul med något nytt, som och handla från en gårdsbutik.
Kramis AnnaMaria

Cilla sa...

Kul att du tittade in hos mig. Ser ju ut som dina blommor mår utmärkt och kommer blomma länge än...

Kram Cilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej och Välkommen tillbaka till bloggvärlden!
Nu när jag läst igenom dina inlägg, så förstår jag ju varför du varit borta... Så ett stort Grattis till graviditeten! Så roligt!
Och vilka underbar blommor du har! Mina sommarblommor har blommat över nu, så det ser inte alls roligt ut i krukorna. Får nog fixa detta med det snaraste...
Kram
Marie

Fröken Fräken sa...

Jag har aldrig fattat skillnaden på surfina och petunia - vet du? apropå dina fina blommor! Här regnar det för fullt nu, men imorgon utlovas det upp till +25, så jag hoppas verkligen att det blir så :-)

Villa Carl Larsson sa...

Hej Anna! Vad roligt att du kommit igång och blogga igen :) Hoppas du haft en riktigt skön bloggpaus och hunnit med mycket annat. Nu i sommar har det inte blivit så mycket. Lite sporadiskt och inte alls lika många kommentarer. Men det ändras det nog fort på nu till hösten.

Underbart fina sommarblommor. Visst blir man lite ledsen när man vet att det snart är slut.

Kram Josefin

Tidsmästarinnan sa...

Neeejjj, jag vill inte ha höst ännu... men jag tror du har rätt faktiskt :-)
Vad coolt att plantera i ett gammalt såfat! Och heliotrop, vad fin!

kram på dig!
Susanne

Sari sa...

Jättefina blommor!
Vi får passa på att njuta så länge det varar!
Jag tycker att det känns så vemodigt när sommaren går mot sitt slut. Men hösten är ju rätt mysig den med! Tända ljus och mysa, inte så dumt det heller!

Noelle sa...

Gud vad fina dina blommor är. Mina verkar redan ha gett upp sommaren. Dom är inte alls så fina. Det är bara mina pelargoner som nu böjar blomma om. Kul att du tittade in hos mig.
Kram Camilla

Märta sa...

Vi får njuta av våra blommor en kort tid till, så jag hoppas att helgen bjuder på lite vackert väder. För visst är det underbart att komma ut och se att det som var så litet i våras nu är så rikligt blommande.
Ha det gott!
Märta

Viveka i Bläckhornet sa...

Halloj!

Så härligt att se att blommorna kämpar på mot hösten och kylan. De är såååå vackra.

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

Anonym sa...

Hej Anna och tack för din kommentar. Alltid kul med nya vänner och alltid lika kul att hitta nya bloggar. Jag har kollat igenom din lite snabbt, får ta en närmre titt i afton. Men det verkar högintressant, jag återvänder nog också till dig. På tal om zinkbaljor - som jag bara älskar - så måste jag berätta att jag nyligen räddade en ur väninnans sophög. Kan du tänka dig, hon skulle SLÄNGA skönheten. Nu har jag två och precis som du så jag har planterat blommor i dom i sommar, och dessutom tål de ju att stå ute året runt. Blir bara vackrare av väder och vind.
Ha det gott!

HAGENS VITA VARDAG sa...

Halloj! Underbara bilder du visar, det gäller att njuta som bara attan av det sista från sommaren..; )..så länge sedan jag besökte dig, har varit världens sämsta bloggare under några månader..suck, så det kan bli! Ha en skön helg kramisar Anna

Signe 1 sa...

Men ojoj vilka fina blommor du visar:-) Nåt att minnas när hösten kommer krypandes *ler* Kram Sofia

Dicksonska våningen sa...

Ja, nu är det istället dags för höstblommorna :)
Tänkte skaffa en massa ljung i år. Sist jag hade ljung i min balkonglåda i lägenheten så stod de hela hösten, vintern och våren. Perfekt för mig! Helt underhållsfria.

Kram Annika

Viola sa...

Nog har du massor utav vackert att njuta utav fortfarande, önskar en skön helg med de din, kram

Hannis sa...

Men oj,vad det blommar hos dig fortfarande!
Tror regnet har knäckt mina pellisar.
Dom ser för sorgliga ut!

Spännande med saker från din mormor.

Kram Hannis

Chubby Chieque sa...

Jag vill inte ens tänka att sommaren är snart över. Vi har just börjat eller? Synd! men så är det med vädret.

Ha en skön helg, ändå oavsett.
//R

Katta sa...

Vilken blomsterprakt! Vilka färger! Underbart.Kul med sålådan, passar ju jättebra att ha blommorna i.Förstår att din treåring känner sig stor nu och på ett sätt kan man ju tycka de är det då med tanke på hur små de var "nyss" tycker även min sexåring var liten nyss. Kram Katta

Brunkullan sa...

Otroligt vackra blommor:) Jag har misslyckats med mina i år. Var borta stora delar av semestern och har inte alls skött dem som jag brukar. Normalt gödslar jag en del, och plockar vissna blommor varje dag. Så blev det ju inte i år, Och jag begär inte av grannen att göra mer än att vattna!!

Hihi..nä...det är inte jag som är den Brunkullan som var med i Amelia;) Hon heter Fia Gulliksson och är en fantastisk kreatör när det kommer till mat och te bla!
Hon bor också här i Östersund, och hon har sponsrat några tävlingar som jag haft här på bloggen:)

Du kan hitta henne på www.brunkullan.com eller www.brunkullans-temakerska.blogspot.com

Här i Jämtland finns det massa företag som har namnet brunkullan i sig. Det är vår landskaps blomma:)
Kram
Susanne

Home No.1 sa...

Vad vackert!
jag har kotavlor på gång men inget är klart ännu så den på bilden är min egen... men anmäl dig till nyhetsbrevet på Home No.1 om du inte gjort det tidigare så missar du ju inte om jag lägger ut dem i butiken......kram Annica.

Interiörboden sa...

Hej Anna!

Åhh, så fina blommor....och att de blommar fortfarande :)
Jätte fina!!
Ja, hösten början smyga sig på nu....inte sådan värme kvar längre...
Men lite mysigt är det faktsikt också tycker jag :)
Tända ljus och mysa inne :)

Ha en jätte bra dag!

Kram Sandra

Inspiration i vitt sa...

Hej Anna, tack snälla du för dina rara ord hos mig.
Ojoj vad det blommar hos dig, så fint.
Kramar till dig/Ingela.