onsdag 18 februari 2009

Vinst och vinter!

Hejsan allihop!
Jag lever och har hälsan, jag lovar, men praktiken tar mycket energi och ork och även om jag ser bloggandet som avslappnande och kul så har varken tiden eller orken funnits där. Det är väldigt mycket nya intryck, uttryck, rutiner, nya människor och ja, allt är ju nytt.
Jag har fått vara med på operationer, undersökningar, tagit venprover, blodtryck, blodsocker, dragit nålar och sett när de dragit dränage, även stomi och mycket mycket mer.
Nästa på min lista som jag betar av på praktiken är subcutana injektioner, sätta kateter och många fler saker, snacka om korvstoppning. Hjärnan är så fullproppad av nya saker att jag tror att den ska spricka. Fortfarande så känns det väldigt bra med min handläggare, funderar på att ge henne någon liten grej när praktiken är slut, vad tycker ni? Kan man göra det? Och i så fall vad ska man ge?Känns väldigt coolt att min handledare har jobbat så länge att sjuksystrarna frågar henne om råd, de nya i alla fall....
Så till min vinst, som jag vann hos Jozan med bloggen Krydda livet paketet var så fint och omsorgsfullt inslaget att jag var tvugen att ta kort på det, fortfarande håller jag på att flyttar runt på kudden, men ungarna älskar den och min man la genast beslag på den och la den på "hans" plats i soffan. Tyget är så skönt och lent att vila på. Tack Jozan (stavar med z hoppas att det är ok) den passar så väl i vårt hem och hela familjen tycker om den.
Har hunnit fixa lite i ett av fönstrena i vardagsrummet, var ju lite tomt efter alla julsaker, men det är ju så skönt direkt efter jul att ha lite tomt fönstrena.
Lite sisal och mina nya favoriter magneterna som piffar till arangemanget lite.
Är lite dålig på vissa blomsorter, men en del säger att den här växten heter plättar luften och en del säger hjärtan på tråd, strunt samma, denär fin och det duger för mig.
Vasen längst bort i bild har jag plockat lite ris från vårt körsbärsträd, de här bilderna är tagna för någon vecka sedan och nu blommar de, ska ta lite bilder och visa i framtiden,( nästa gång jag får tid att sätta mig att göra ett inlägg, men det ska inte behöva ta lika lång tid till nästa gång).
Fågelgodis, har vi också gjort, tog gammla mandelmussleformar som jag hade liggandes och använde som form som jag sett många bloggare gjort. Plättlätt, man smälte cocosfett(hade en del över sedan julgodiset och det här kändes som ett smart sätt att använda upp det i stället för att behöva slänga det när det har blivit gammalt) och rörde i fågelfrön, som sedan fick stelna i kyskåpet, snöret gjorde jag en knut på i ena änden och la i formen innan jag hällde över fågelgodiset däri.
Sedan kom vintern på allvar här, när jag hängde upp första omgåmgen såg det ut som på första bilden och man såg godiset från altanen, efter det kommit snö, hängde grenarna så vackert att jag var tvugen att ta kort på det, tittar men riktigt noga så ser man fågelgodiset.
Det ser lite annorlunda ut när snön har varit framme, det ser så perfeckt ut med snön i bland att man tycker att det ser ut som ett konstverk, årstiderna är verkligen föränderliga.
Idag ska jag plugga, ingen praktik i dag, men ändå ingen rast och ingen ro, lillkickan har precis varit sjuk så förra veckan var jobbig, med mycket hög feber och svår hosta, samtidigt som jag måste iväg på praktik, det var en del pusslande, men jag komm iväg de dagar som det var tänkt, men det är ju lite svårt att koncentrera sig när man är orolig, samtidigt som man måste och det är verkligen superkul på prakiken.
Ha det gött
Kram kram Anna







42 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Grattis till vinsten!
Det är väl klart att du kan ge henne ett litet paket. Men vad... ja, det är ju frågan förstås. Små ljuslyktor är ju alltid roligt att få i och för sig.

Kram Lisa

Hemmalycka sa...

Grattis till vinsten, fina bilder du visar.
Kram Åsa

Villa Carl Larsson sa...

Hej :) Vad roligt att få läsa ett inlägg från dig och kul att se att paketet kom fram. Det känns bra att du gillar vinsten.

Det går alldeles utmärkt att skriva Jozan med z. Det är min sambo som kallar mig så. Annars säger de flesta Josefin :)

Och du?! Självklart kan du ge din handledare en present när du avslutar din praktik. Det skulle säkert betyda jättemycket och ge henne gott självförtroende över att du trivdes med henne. Jag brukar alltid ge något när jag varit på praktik, under förutsättning att jag har trivts förstås. Men det har jag alltid gjort. Sist gav jag hembakat bröd och en liten blomma och det var väldigt uppskattat. På en praktik var det jag som fick en present. Gissa om jag blev överraskad och rörd. Man ska visa uppskattning till varandra. Handledarna gör ett hästjobb som drar runt på oss alla lärlingar. På måndag ska jag ut på min praktik på hjärtmedicin och då lär jag få göra bra mycket av det du har gjort.

Kram Josefin

Elinshusidingtuna sa...

Hej!!
Ja det verkar vara något fel på klockan??? den står ju att du lämnat kommentar 06:07 också..
Du får vänta lite med att länka =) Måste fixa lite först
Kram Elin

Elinshusidingtuna sa...

Nu är det ordnat, hade visst fel tidszon!

LillaFlisan sa...

Jösses,så mycket fint du visar!!!

Älskar dina fågelgodisar, supersöta!!!

Kul att allt går bra på praktiken!


Kram


Flisan

Barn & Inredning sa...

Grattis til din vinst...så roligt:)

Det var ett tag sen,blev så glad när du lagt in ett inlägg...
Så fina bilder du har tagit....hur det än är med vintern..kall & grå...men det finns inget vackrare än snön...så rogivande!!

Så spännande din praktik låter,du har nog fått en höjdare plats..Kul!!

Kram Malin

Elinshusidingtuna sa...

Ja jag vet =)
Jo det gick bra,hon begärde inte något annat än det vi kommit överens om.
Nu ska jag försöka få till en start bild i rätt storlek, måste man ändra bilderna man lägger upp i inläggen också eller blir dom små?
Kram

Kristin sa...

Hejsan! Tack för kommentaren hos mig, jag blir så glad när någon tycker att mina bilder är fina... jag gillar ju att fotografera så det är roligt när det uppskattas. Det värmer verkligen! :-)

Vad bra med en bra handledare!!! Jag tycker absolut du kan ge henne något när du slutar. Det behöver ju inte vara något stort, det är ju omtanken som räknas! :-) Subcutana injektioner kan du få öva på mig... jag sticker mig själv varje vecka för att ge en ny dos av min reumatiska medicin. Uschialej vad äckligt det var att börja sätta nålen i sig själv, jag har inget emot att andra sticker mig (är väldigt tålig), men att göra det själv... hu! Och jag är ingen sjukvårdspersonal utan ekonom så jag har noll erfarenhet av att sticka och spruta innan. Men den snälla systern som skulle lära mig lät mig öva på en boll först... jag hade aldrig trott att skinnet var så segt att ta sig igenom... blä blä.

Lycka till med praktiken i alla fall och ha det bra annars med!

♥ Fyra årstider sa...

Vad trevligt med ett finta paket. Klart du ska ge din handledare, jag tror hon blir jätte glad.
Kram Lotta

Elinshusidingtuna sa...

Okej! Nu har jag äntligen fått till bilden höll på att bli galen här, men det är ju roligt också förstår verkligen att du blir fast här istället för att plugga =)
Om du går in under inställningar så kan du ändra att ta emot även anonyma kommentarer annars är det inställt på att bara registrerade användare kan lämna, så det var väl därför Jonas inte kunde lämna en kommentar!
Kram

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Kul att det går bra på praktiken!
Visst kan du ge henne en liten present, hon blir nog jätteglad!
Det hade jag blivit *fniss*
Ha det jättebra!!
Kram Jeanette

Tulipa sa...

Förstår att det är mycket för dig nu!
Men fina bilder har du hunnit fixa!

Kram!!!

Mia sa...

Grattis till vinsten och det fina paketet. Ibland kan ju själva paketet vara så fint inslaget att man knappt vill öppna det. :)

Såg att du gjort likand fint fågelmums som jag gjorde tidigare i vinter. Jag har fått vira upp mina ordentligt på grenarna för att fåglarna ska kunna sitta på grenarna och äta från dem. De kan ju inte riktigt sitta på mumsigheterna. :)

Kram kram
Mia

MiaMaria sa...

Hej!

Grattis till din vinst!!!

Härliga vinterbilder du visar och en massa vackert innomhus.....

HA´det så gott!
MiaMaria

Ingis sa...

Klart du kan ge din handledare en liten present är alltid uppskattat. Har själv handlett flera studenter och feedback är aldrig fel. Det tas tacksamt emot skulle jag tro.
Fint du har fått det i fönstret. kram Ingis.

Kerstin sa...

Grattis till vinsten!

Förstår att praktik tar mkt tid och framför allt ENERGI! Jag mins när jag läste till ssk, praktikveckorna var som ett vacuum - orkade inget annat!

Passa på och suga ut så mkt som möjligt, och jag tycker absolut att man kan ge någon liten present till handledaren - kanske en bunt ljus som du slagit in i lite vackert papper och spetsar eller något?

Ha det bäst, kramar Kerstin!

Millygarden sa...

Grattis till vinnsten! Jo.. du kameran jag fotat med är en Ericsson med 3Mpixel och så fotar jag utan blixt i bra ljus! Då blir det faktist rätt okay!


Kram Marina

Nettan sa...

Grattis till vinsten !
Glasskopan har jag inte testat än, men det kommer.
Ja viist kan det bli mycket av den varan ;0).
Fritös har vi med, men den samlar mest damm *fniss*.

Klart du ska ge din handledare present =0)

Kram Nettan

Vit Spets sa...

Hej!
Grattis till Din fina vinst!
Ja, idag får vi se om de "hittar" igen vår 5 mån gamla dator som har totalt havererat & har varit ivägskickad - problemet är att de inte riktigt vet vart datorn är nu... idag får vi besked annars skulle vi får tillbaka pengarna/köpa annan dator - blir bara så irri!

Önskar Dig en härlig dag
//Siv

Karin Lindström sa...

Hej Anna!

Vad det låter spännande med din praktik, men jag kan bara tänka mig att det snurrar runt i huvudet på dig. Så mycket att lära sig, och ganska viktiga saker också. Man vill ju inte göra fel, eller hur!

Grattis till din vinst, och vilket mysigt vinterväder ni har. Visst bor du mellan Västerås och Strömsholm, Kvicksund? Ni har fått mycket mer snö än vad vi har.

Ha det så bra och lycka till med din praktik!

Kramar
Karin

hemtrevnad marie sa...

Ojojojo, ja det är tur att inte jag försökt att bli undersköterska, jag skulle inte fixa allt det där, du är ju toppen!
Min mamma läste till undersköterska sent, när jag gick på högstadiet, och jag brukade förhöra henne, det var väl då jag begrep att inte jag skulle läsa den linjen, hihi....men sen jobbade jag som vårdbiträde i flera år...men det där med nålsättningar och dylikt, hu!
kul att du ville tävla om rullisen hos mig!
Du får använda vilken bild du vill för länkningen, det finns några på hemsidan att välja bland...vinsten är ju en valfri!
lycka till!
kramis

Tuvull sa...

Hejsvejs, låter intressant det du berättar om din praktik!!! Men sen till din blomma...Om den har tunna gröna blad så är det Plättar i luften eller Muehlenbechia och skall ha MASSOR med vatten. Är bladen lite tjocka och vaxartade och grågröna så är det Hjärtan på tråd och skall ha lite vatten bara. Tyckte det såg ut som plättar i luften så var flitigt framme med vattenkannan;)Kram M:

Vitt och nött sa...

grattis till vinsten! å paketet var verkligen fint inslaget!

va kul de låter med din praktik! mycket nytt å ta in förstår ja.

va fint du gjort i fönstret! så härligt me nya fräscha blommor.

kram!

Vit Gladiolus sa...

Härliga bilder!! Å grattis till lilla paketet du fick det är kul att få paket!! Kraaaaam

Lilla huset på prärien sa...

Men hallå... fick vi inte se kudden eller? Eller missade jag den? Måste kolla på bilderna en gång till... jag ser bara ett inslaget paket.

Härliga vinterbilder annars! :)

Kram Jenny

Villa Carl Larsson sa...

Japp, allt kommer från panduro och eftersom jag inte har någon butik nära är det helt perfekt att kunna beställa på nätet. Men visst är det sjukt mycket grejer som finns. Det gäller att veta vad man ska ha för att sitta och kolla igenom allt är i princip omöjligt. Eller allt går ju men tiden vill man kanske lägga på nåt annat :)

Kram och trevlig helg

Annie - Annalunda sa...

Hej Anna!

Förstår att det känns mycket med praktiken men visst är det roligt!? Känn dig inte alltför stressad över allt man ska ta in... man får ta en sak i sänder...det viktiga är ju att man har varit med om/sett det i praktiken någon gång. Som ssk/handledare blir man väldigt glad för en liten gåva/kort...det behöver inte alls vara något stort. Gärna något du har gjort själv. En kaka till personalfikat gör succé! Lycka till och ha en skön helg - kram Annie

Studerande Inredare sa...

Vilka härliga vinterbider du ha tagit! Smart med fågel godiset! Ska jag försöka komma ihåg innan jag slänger cocosfettet till jul!
Själv klart kan du ge din hanldere något när din praktik är slut! Det uppskattar hon säkert!

Interiörboden sa...

Hej!!

Tack så mycket för din fina kommentar hos mig!!
Och sjävklart får du länka till mig, jag länkar till dig, om det går bra?! :)

Och Noll54 har såå mycket fint, du kommer garanterat att hitta mycket där :)
Och jag vet inte om Grönberga i Grums har öppet under påsk, jag ska fråga henne :)

Du har en jätte fin blogg med mycket, mycket fint!!
Jag kommer tillbaka :)

Ha en jätte bra dag.
Kram Sandra

Monica sa...

Hej !!!!
Tack för dina ord.....fina bilder....och fin blogg du har här......o grattis till vinsten......jag tror en present alltid uppskattas,så visst kan du göra det.........värmeljushållare eller små skålar eller 4 el.6 vin eller champagneglas är ett förslag......behöver inte bli så dyrt,som det kanske låter.....om du vill ge en liten grej....ett litet doftljus......
kram,
monica i Rom

Studerande Inredare sa...

Ja, det är tok jobbigt att plugga, ibland... ibland är det riktigt gott! Alla veckor utom då det börjar närma sig tenta! eller någon annan inlämning. Det är annars ganska kul att vara student, förutom då den sinande kassan...
Vad blir du när du är klar?
Många tycker att man gar det sååå gott man är ju hemma en hel del och har mycket "fri" tid, men då vet dom inte hur mycket det är att läsa! fast min sambo är väldigt förstående och stolt över mig, då går det mycket lättare! Jagb håller på förfullt att plugga till tenta som ska skrivas imorgon och sen har jag en tenta som jag inte har lämnat in som ligger och släpar eftre men det lämnar jag in imorgon oxå!
Ha en underbar helg!
Kram

Fröken Fräken sa...

Ja, men det är ju så på nytt jobb eller praktik så är man ju helt färdig efter dagens slut med alla nya intryck. Själv har jag ju lite sjukvårdsfobi, så jag läste väldigt snabbt igenom där du beskrev vad du gjorde.. hu! ;-)

Det var så himla länge sedan jag gjorde något loppisfynd så jag tyckte verkligen att jag var värd att göra lite linnetygsfynd!! ;-)

Elinshusidingtuna sa...

Hej hej!
Nej det är den jag har nu som räknar unika besökare, så om du går in 10 gånger samma dag på min sida så räknar den ändå bara en gång, däremot den jag hade innan och den du har räknar alla besök.
Nej det har jag inte, var in på hm på Hälla idag men där hade dom inga sängkläder, finns det på stan eller? Dom skulle väl börja med massa inredning såg jag på nyheterna för ett tag sedan!
Kram kram

Viola sa...

Grattis till vinste och då får vi ju hoppas att du har turen med dig hos mig oxå, ville titta in och önska dig och de dina en skön helg och tacka dig för alla de rara kommentarer jag frå från dig, de värmer ska du veta, kram

Britt sa...

hej! Ja, jag bor i säffle.
När bodde du här, jag kanske vet vem du är eller vi kanske är lika gamla (unga)?

Självklart så får du länka mig, jag länkar gärna dig också. :-)

Kram Britt

Broarne sa...

Hej Dingtuna ligger inte så långt härifrån känns det som, det låter som om du håller på att bli sjuksköterska.
Annmarie

Anonym sa...

Grattis till vinsten. Du kan definitivt ge din handledare någott. Det är så härligt att visa sin uppskattning nör man tycker om någon. Tänk så mycket intressanta saker du får lära dig på din praktik.

Ha en mysig helg
Kram annica

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Trevlig helg Gumman!

Stimulerande jobb som sjuksköterska kan jag tänka mig och full rulle!

Kraaam Sanna

LillaFlisan sa...

Trevlig lördagskväll!


kram

Flisan

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen, vilken spännande praktik du är på, kan tänka mig att det snurrar, mycket som liksom blir på allvar och man måste fokusera, sånt tar kraft!

grattis till vinsten, vad kul att vinna! och du har verkligen fint i ditt fönster! ha det gott nu, lycka till med katetetrandet, det verkar super svårt..gahhhh! varmkram lotten

Hem och Lycka sa...

Härliga bilder! Spännande med praktiken, förstår att det är mycket i huvet just nu.

kram