söndag 4 januari 2009

Det sista av julen!

Hej allihop!
Hoppas att ni har det bra på det nya året.
Här kommer lite bilder av vad jag har kvar av julen, nämligen granen, det är en kungsgran så den barrar inte nämnvärt så den får stå ett tag till.
Men nästan allt det andra har städats bort i dag, har nämligen ett hemskt prov i skolan snart och då är det ju bra om jag kan koncentrera mig på puggandet och inte sitta och störa mig på att tid inte finns till att plocka bort julsakerna.
Sen är det väl så också att nu längtar jag verkligen till våren, för de närmaste månaderna är de jobbigaste på hela året tycker jag, på hösten har man ju julen framför sig och all härlig höst luft får mig iallafall att må bra.
Medan jag tycker att januari och februari nästan står still så springer hösten fram, det är likadant varje år.
På bordet ser ni min jätteljusbricka som jag köpte när dottern var några månader, den fick stå framme ett tag då, men när hon började krypa och gå var det bara att plocka bort brickan.
Nu har hon ju blivit lite större och förståndigare så nu kan jag ha den framme igen.
De här pepparkakehjärtana bakade jag och barnen innan jul, det är tradition här, de är nu uppätna, men förtjänar en visning tycker jag.
Alexander betyder ungefär stor man , men det är för långt att spritsa ut så det får räcka med Alex, det är vår 10 åring.
Gila är ett hebreiskt namn och betyder glädje, det visste inte vi när vi valde namnet, tyckte bara att namnet var väldigt fint. Det kommer från när jag gick på mellanstadiet och en programledare på Unga tvåan hette så, redan då bestämde jag att om jag någon gång får en flicka så ska hon få heta Gila, nu är hon 2 och halvt.
Den här hyllan har vi på vår lilla toa, jag målade den för många år sedan med en färg som det var sand i för att få en ordentlig struktur, men jag har tröttnat på färgen.
Så dagen fråga är ska den bli vit eller ska jag spreja den i Zink?????
Kommer ni håg sideboardet som jag visat i en del tidigre inlägg? Nu är tapet inköpt till den och bilder på det hela kommer när tapeten är på plats(om jag törs visa den vill säga).
Ha det gött
Kram kram Anna

25 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Gila är ett väldigt vackert namn! Mysiga bilder och jag håller med, januari och februari det är bara en lång transportsträcka!

Kram Lisa

Skomakartummen sa...

Det lät intressant att måla den i zink, ja alltså hyllan. Kontigt nog när man pluggar så får man det väldigt rent hemma *ler* ha en bra kväll kram sari

Anonym sa...

Känner igen det där med att plocka bort allt då menar jag ALLT när barnen slutat krypa o börjat gå. har en liten 1 åring här hemma och han är överallt.

Ha en fin måndag

kramar @nette

Anette sa...

Min hylla är ca 150 cm från golvet...:) Lägre går inte att ha den. Ljus på bordet har jag när han har somnat...vilket han gör mycket sent runt ca 21 tiden..:)


Kramar @nette

Line sa...

Tjingeling i stugan! Nu kommer jag i håg Gila, från TV! Mysigt med ljusbrickan, jag tänder bara ljus i stall-lyktor och liknande, nu för tiden. Vill ju inte tutta eld på nån liten katt svans=) Men ljus måste man ju ha annars blir det för trist. Här har jag fortfarande julen kvar, har bara plockat bort det röda och fyllt på med mera vitt och silver....så låtsas jag att det bara är vinter pyntat, för vinter är det ju i alla fall fortfarande=)

STOR KRAM

Ps. Vitt blir aldrig fel!

Vita hjärtan sa...

Hej!

Vilken underbart stor och härlig ljusbricka! Jättesöt hylla, jag är ju svag för vitt....förstås....men hur sprayar man med zink???

Ha en bra fortsättning på det nya året!
Kram Annemari

hemtrevnad marie sa...

Vackra namn på barnen!!
Hyllan blir nog fin hur du än gör...fast vitt håller nog i längden!
Ha en riktigt fin trettnehälg!!
kramis

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

God fortsättning!

Och tack för att du besöker mig! Det är så roligt att få gensvar på sina inlägg!

Å, ta och spraya hyllan i zink, det tror jag kan bli riktigt häftigt!

Må så gott!
Lina

Barn & Inredning sa...

Så härligt ljusfat du har där...ja granen min åker imorgon...
Känns som man längtar efter lite nytt nu...:)

Kram Malin

Marie sa...

Härlig ljusbricka och vilka fina pepparkakshjärtan ni har gjort! Kommer också ihåg Gila, brukade också se på det programmet! Jättefint namn!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Jag är jätte glad över att det är riktig vinter!
Förra vintern var jag höggravid och glad att det inte var riktig vinter för jag fick inte ihop jackan! =)
Kram Sanna

Fru Bes Blogg sa...

ja visst är det en skitsnygg stil! Jag vill ha den stilen NUUUU!!!!

/ivriga Fina

Lilla huset på prärien sa...

Kul med namnet på din dotter! Jättefint :) Här har också julen städats bort förutom ett par hyacinter som inte är riktigt utblommade ännu. Nu är jag redo för våren!

Hyllan är ju jättesöt, jag hade nog kört på vit på den. Den är ju så söt!

Kram Jenny

Jenny Oak Fae sa...

När man kollar på collagen på Polyvore, så länkas det till varje använd bild, men bilderna är inte alltid hämtade & länkade till sin "ursprungs-sida"...

Önskar dig en fortsatt fin dag..!

Kram, Jenny

<3

Vit Gladiolus sa...

Jag tycker med att jan-feb är tråkiga månader, fina bilder förresten!!
Kram

Villa Carl Larsson sa...

God fortsättning till dig med Anna och hoppas det nya året börjat bra.

Kram

annaslantliv sa...

Jag saknar en kungsgran i år kan jag säga. Köpte jämt det förut och de står ju så fint. Nu har vi haft barrmonster i två år, nästa år blir det annat!

Kram Anna

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen vilket vackert ljusfat! skulle nog haft en kungsgran, jag som är en sån julis, vågar knappt röra mig i närheten då faller de små hemska barren som käglor, morr! längtar ändå väldigt till våren, jan och feb skulle man kunna snabbspola! varmkram lotten

Viola sa...

Vilket vackert namn, jag har oxå min kunsgran kvar, har inte hjärta att slänga den ännu, barrar inget alls och är så vacker, så den får stå kvar till helgen, jag röstar på en vit hylla, vitt är alltid fräscht! ha en bra onsdag, kram

Vit Gladiolus sa...

Tjena!!
Ang hjärtana...jo när jag hade gjort dem så staplade jag dem på golvet och lade något tungt på dem så fick de ligga så ett tag tills de hade likson format sig så!!
Kram

Anonym sa...

halloj! fina namn era barn har. Kommer ihåg programledaren du pratar om, gillade henne massor :) här ska de heta vincent eller olivia när den dagen kommer. men när jag var liten så ville jag ha en albin och nea. kan nog ändras några gånger till innan sambon vill ha knoddar :)

stor kram sara

Anonym sa...

Vilken vacker ljusbricka, mysigt med tända ljus :)
Hyllan ser jättesöt ut, vore jag du så skulle jag välja att måla den vit.

Önskar dig en bra dag.
Kram!

Syster vit sa...

Jag tror hyllan skulle bli fin i vitt. Ja nu börjar det klia i målarhanden igen hihi. Jag tittar lite längtansfullt på vårt bruna matrumsmöblemang som jag tror blir fint i vitt. Kram Liselott

♥ Fyra årstider sa...

Nu känns det härligt att vi har vår och ljus framför oss.
Kram Lotta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag håller också på att städa ut julen... Känner för lite nytt och fräscht just nu...
Gila var ett fint namn tycker jag, och lite ovanligt är det väl också.
Jag skulle nog måla hyllan vit...vi får väl se sedan?
kram
Marie