lördag 25 februari 2012

Frökrukor

Hej Alla Goa!

Nu ska ni få se vad jag pysslat med idag. Ett 80tal frökrukor har tillverkats här hemma. Inte behöver man köpa dyra saker för själva tillverkningen inte. Det enda jag hade var tomma toarullar, gamla tidningar och en sax.
 Alltså, man gör så här: rulla tidningspapper runt toarullen så det täcker 1/2 rullen, sedan trycker du ner rullen ända ner. Sen vänder du på det och viker in som när man slår in ett paket ungefär, hellre för mycket som går innåt i rullen än tvärt om.


Sen använde jag en stekspades skaft till att platta till innuti rullen innan jag slutligen drog bort den, svårare än så behöver det alltså inte vara.Hoppas den här samlingen ska räcka, tänkte börja med lavendel som ska stå i kylen i 3 veckor först. I år vet jag till och med vart jag ska sätta ut dem sen, förra året vet jag inte hur jag tänkte när jag sådde dem  för när de tagit sig hade jag ingen plats över i trädgården att plantera dem tyckte jag.

Ser ni den som fick behålla toarullen?

Så ni får gäääärna påminna mig om jag senare i vår yrar om "vart skulle jag nu ha lavendeln" så är det under äppelträdet jag har tänkt sätta dem.
Nej, nu måste jag röja upp lite här efter mig innan det är dags för middag..
Ha en bra lördagkväll!!
Kram kram Anna

fredag 24 februari 2012

Krokus

Ber om ursäkt för skruttig kamera som tar suddiga bilder...Hej Alla Goa!

Visst är faten som jag planterat krokusen i fina? 
Jag vet inte vad de är tänkta till igentligen men jag tänkte direkt när jag såg dem att jag skulle plantera något i dem.
Det är härligt när man kan få in lite vårfärger här hemma.

Appropå vår och färg, såjord är inhandlat kanske kommer några frön i jord i dag. Hur går det för er har ni sått något än?

Här ska nu fredagsmysas med barnen heeeela dagen!!!

Tack för alla snälla och goa kommentarer, blir alltid så glad över att läsa vad ni skriver.

Kram kram Anna

onsdag 22 februari 2012

Pärlhyacinter


Hej Alla Goa!

Vad gör man med en bild som man tycker om men som är alldeles för mörk för att bli annat än suddig här på bloggen???
Jag satt och lekte lite med bilden på fotoscape, håller fortfarande på att lära mig, oj vad det är svårt....
Men lite vintage effekt på den så vart den ju himla charmig eller hur?

Annars då? Hur är det med er i självaste vabbuari? Själv är jag hemma med lilleman och andra omgången magsjuka för den här månaden....

Tur då att den nya lampan har kommit upp i köket så man kan roa sig med att ändra om typ allt och på kuppen få ett kliniskt rent kök som verkligen behövs efter gårdagens sprutlackering från lillebror...

Kram kram Anna

tisdag 14 februari 2012

Vår på sideboardet
Hej Alla Goa!
Hittade några brickor i mina gömmor här hemma, de kommer förstås från min mormors föräldrahem, de är så fina med sina repor och färgerna är så härliga.


Krokusar är planterade i en skål på den andra brickan, skålen läcker lite så då fick den andra brickan också vara med, känns vårigt  och så himla härligt med lite färg.

Ja, just ja, jag tyckte det blev för lite stearinljus här hemma så några såna fick komma fram också (fniss) som om det någonsin har varit något problem här hemma, vissa kvällar struntar vi i att elda i kaminen och jag tänder massor med ljus och då får vi 26-27 grader här hemma...säger en del om ljuskonsumtionen här eller hur?

Ledig dag idag och alla hjärtans dag, bara en sån sak, vad ska ni hitta på?
Kram kram Anna

söndag 12 februari 2012

Vår i vardagsrummet.
 Hej Alla Goa!

Soffan har fått vårklädsel iform av gröna filtar, på bordet som står bakom har en loppad lampfot hittat sin plats, lampskärmen har jag fått hjälp av en granne med.

Mina plättar i luften trivs, det syns på alla de nya ljusgröna bladen.

Ljuset väder verkligen åter och idag har vi TAKDROPP!!!!!


Jag ser att jag har fått nya följare, vad kul!!! Tack till alla raringar som besöker mig här!!!!


Kram kramAnna

tisdag 7 februari 2012

Längtan efter vår


Hej Alla Goa!

Dessa böcker tummas det mycket på just nu och jag drömmer mig bort till våren och sommaren...
Boken som heter trädgård för ovana känns fortfarande aktuell fast vi haft trädgård i 10 år snart.
De första fröpåsarna är inhandlade för i år, jag har även sparat frö från både dill och allium som ska petas ner så fort vädret tillåter.

Hur går det med er och era trädgårdsplaner? För visst är det så att man aldrig blir "klar" med en trädgård och det är en del av tjusningen tycker jag.

Kram kram Anna

lördag 4 februari 2012

På kökshyllan

  

Hej Alla Goa!
Den här lilla gröna samlingen på vår kökshylla gör mig så glad! Jag har alltid gillat grönt (även när det är "ute) och nu den här årstiden när det gröna saknas utomhus är det så skönt att ha lite grönt inne.


Gratängformen påminner om märket Gerbera och deras fina saker men den här har min mamma hittat till mig så den är inte därifrån.

Jag måste också passa på att tacka Anna med bloggen Vita rosor och förgetmigej för hjäp med headerbilden, TACK GUMMAN!!!

Jobbhelg för mig, vad ska ni hitta på i helgen?

Kram kram Anna