onsdag 30 november 2011

Julblommor

 Hej Alla Goa!
Nu börjar julens blommor komma in mer och mer här hemma. Jag planterade tazetter för någon vecka sedan, lite sent kanske så de blommar nog inte till jul men kanske till trettonhelgen vem vet? Tazetterna har jag planterat i ett gammalt kopparkärl, jag tror det igentligen är till för att baka typ sockerkaka i men blev en fin skål till dem i stället.Julgardinerna har också kommit upp i vardagsrummet.
Brickan, kommer som så mycket annat i vårt hem från min mormors föräldrahem, gillar den gröna skavda färgen på den jättemycket.

Alltsammans är bakom vår soffa, för där har jag nu ställt 2 små bord som jag hittade hemma i mormors föräldrahem på älgjakten.

I tidigare inlägg här och här har jag visat och funderat på att ha ett sideboard eller liknande  bakom soffan. Jag har hittat ett uuuuuunderbart sideboard....som kostar (harkel) gratis ni vet, så nu får det vara så här tills jag komer på en annan lösning.
Borden i sig är jättefina men kanske lite höga bakom soffan just, visar bättre helhetsbild en annan dag.

Tack förresten för alla goa kommentarer!!! Blir så glad över dem alla, kul att så många nya hittar hit alltid roligt med nya bekantskaper.

Kram kram Anna

tisdag 29 november 2011

Servetthållare

Hej Alla Goa!
Den här söta lilla gula servetthållaren hittade jag på Erikshjälpen till det fatila priset av en guldpeng.

Det känns bra på flera sätt, dels för att det är second hand och jag gillar återvinning, dels så går överskott i deras verksamhet till välgörenhet, alla som jobbar där gör det idieelt (stavas?).

En riktigt bra affär för alla parter alltså.

Sen att den är himla söt och blir en liten färgklick där på kökshyllan gör verkligen inte saken sämre.

Känns som en bra sak att tänka på nu till jul, de som har det sämre än en själv, julen handlar ju om att ge inte att få, tex en av min dotters mest uppskattade julklappar förra året köpte min bror till henne från just Erikshjälpen, det var en strykbräda för barn, han var rätt glad över att kunna göra henne så glad för något som han betalt 25 kronor för.

Så dagens julklapstipps är handla  gärna på ställen som typ Erikshjälpen.

Kram kram Anna

söndag 27 november 2011

1 advent

 Hej Alla Goa!
Så var första advent äntligen här och man får nu börja tända de levande ljusen i dem. Här ser ni min sista variant, ett enkelt turbopyssel, lite grovt havssalt, röda ljus och röd rosett, klart!
Vi har haft hela tjocka släkten här den här helgen för att fira min och lillebrors födelsedag (vi fyller med bara några veckors mellanrum). Så i går drack vi glögg och åt både pepparkakor, lussekatter och ischoklad så det stod härliga till, underbart tycker jag

När jag var sjuk för ett tag sedan roade jag mig med att sitta och läsa igenom en del gaaaaamla inlägg och kom då ihåg att jag brukade avsluta mina inlägg med dagens fråga, många av frågorna handlade om tekniska saker som har med bloggen att göra men idag har jag en annan fråga.

Jo, vi har ju en dotter som är 5 år och verkligen inne i en rosa period.... Så dagen fråga är:  När går denna rosa period över??? Hon vill ha en vägg åtminstonde som är rosa i sitt rum, medans jag känner att går inte det här över snart??? Har liksom ingen lust att då måla om hennes rum snart igen om ni förstår hur jag menar. Så när har det gått över för era döttrar? 

Ha det bäst nu i advent!
Kram kram Anna

fredag 25 november 2011

Adventsljusstake nr 2

Hej Alla goa!
Tack för alla Gratulationer i går! De värmde verkligen.
Annars så pysslas det på för fullt här hemma, idag fick jag finfin hjälp av Goa Anna att sy på julgardinerna så de skulle passa vårt köksfönster, är själv en sopa på att sy jag bara säger....

Vi började fnissa lite åt oss själva när vi talade i termer som "att idag har det ju inte varit fotoljus på heeela daaan" är man nördig bloggare då eller vad då?

Idag får ni se en annan adventsljusstake jag har gjort av gamla lerkrukor, mossa och ljus så klart. De står på sekretären i vardagsrummet, tillsammans med en liten dikesgran och ett gammalt fönster, väntar på att få tända den bara.

I helgen kommer min familj på besök men först ska jag jobba kväll idag. Om det blir fotoljus så ska ni få se bilder på de nya gardinerna...
Kram kram Anna

torsdag 24 november 2011

Adventsljusstake

 Hej Alla Goa!
I dag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag!! #% år fyller jag hihihihi ni får gissa min ålder av de tecknen...

Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att jag aldrig köpt några hängen till mina adventsljusstakar tidigare och det har jag inte nu heller, plånboken är allt för tunn också prioriterar jag annat helt enkelt.
Men jag hade lite ståltråd hemma i mina gömmor och av den har jag tvinnat lite siffror till den här som har fått röda ljus och lite mossa. Julen ska ha sina röda inslag tycker jag! Jag har gjort i ordning 2 adventsljusstakar till, de får ni se i ett annat inlägg.

En annan tradition vi har är att stjärnor och adventsljusstakar alltid kommer upp lagom till min födelsedag oavsett när advent börjar, för den är ju tidig i år, andra år kan det vara så sent som 3 december och då tycker alla att jag pyntar tidigare för varje år men det gör jag ju inte, för jag fyller ju alltid på samma datum.

Vad har ni för traditioner till jul?
Kram kram Anna

tisdag 22 november 2011

Julgardiner.

 Hej Alla Goa!
Idag är jag ledig och oj vad mycket man vill hinna med då. Jag har börjat att smälta stearin och ska gjuta ljus för fulla muggar tills jag stupar ikväll...det är ju faktiskt inte så betungande att gjuta ljus man får massor med tid till annat medan det smälter. Som att hänga upp julgardiner tex. De röda ska hänga i vardagsrummet.
Dessa kommer få sin plats i köket, de måste bara sys lite på först så de passar våra fönster...
Så jag ska nog kunna hålla mig sysselsatt idag tror jag.
Hur går det för er och era julförberedelser?
Kram kram Anna

måndag 21 november 2011

Köksho och blandare

Ikea köksho och blandare.
Hej hej Alla Goa!!!
I skrivandets stund har jag en smarrig kaka i ugnen, om den blir lyckad så ska ni få receptet för jag har gjort helt efter eget huvud...jag säger inget mer än att både saffran och vit choklad är i görningen...

I brist på solljus så visar jag en gammal bild som inte varit här på bloggen tidigare.... Det är toppen att ha så stor ho, blir så smidigt att diska stora plåtar då tex eller stora kastruller som man inte får in i diskmaskinen heller för den delen.Blandaren är toppen, bra att kunna spola ur ordentligt med det lösa handtaget.
I morgon ska bästa Anna hjälpa mig att sy julgardinerna så de passar våra fönster, jag blir alltid så impad av folk som kan sy, själv är jag bottendålig!

Snart ska jag iväg och jobba kväll men först lite kaffe!!!
Ses i morn då kanske det blir adventsljusstakar...
Kram kram Anna

söndag 20 november 2011

Julstjärna och minigran

Posted by Picasa
Hej Alla Goa!
Så här såg det ut på vårt lilla månbord nedanför vårt infällda fönster förra julen. Vi får se hur det kommer se ut i år, den som lever får se som min mormor brukade säga...

Men det behövs verkligen inte mycket igentligen för att skapa julstämning, här är det växterna som gör det, inga julblommor är inhandlade än men nu till veckan får det bli lite julstjärnor tror jag, hyacinter väntar jag med lite vill ju att de ska blomma till jul.

Jobbar hela helgen så här hemma blir det inte mycket pysslat för min del, men övertalning pågår om att maken ska fixa så vi får upp kökslampan över bordet i köket, vi har ju ingen där än...
Kram kraam Anna

fredag 18 november 2011

På kökshyllan

Hej Alla Goa!
Det är verkligen inte lätt att få till bra foton när det knappt är dagsljus ute, så jag ber om ursäkt för gryniga bilder. Tydligen så blir ju bilderna även lite grynigare när man väljer den lite större storleken här på bloggen, men det ska gå att råda bot på ska bara komma på hur man gör...
Tack för alla goa kommentarer jag får, men det är inte jag som har myntat uttrycker turbopyssel, det har jag fått från Tidsmästarinnan, kolla in hennes blogg, inte dum alls!!

Visar lite bilder från kökshyllorna idag, gamla flaskor, en gammal loppad mortel och en liten plåtburk jag fått av min bror och hans fru. De gav den till mig, bara så där, för att de båda tydligen hade tyckt att det stod Anna på den...snällt, jag blev jätteglad, visst är den söt?!

Nu har jag hunnit pyssla 2 adventsljusstakar, bara en kvar alltså som jag har tänkt göra. Idag blir det nog också pepparkakehusbygge skulle jag tro, och jo, vi är dåliga människor som köper färdig byggsats, det är ju själva pysslandet med huset som är det roliga enligt oss inte det andra...
Hur gör ni? Eget eller köpt?
Kram kram Anna

torsdag 17 november 2011

På kökslampan


Hej Alla Goa!
Förra året såg det ut så här på vår kökslampa, vi får se hur det blir i år man vet aldrig. Ser ni gardinerna i bakgrunden, kändes fel bara...blev liksom inte mysigt! Och det vill jag ha till julen! Har satt upp den ena i köket som passade utan att sys om, blev toppen enligt mig...
Sånt här pyssel är i min stil, kallas turbopyssel...
Idag ska jag pyssla med adventsljusstakarna, de med levande ljus, har tänkt mig 3 olika vi får se hur det blir, en är redan klar den får ni se en annan dag.
Nä, nu ska jag skjutsa dottern till dagis.
Kram kram Anna
Posted by Picasa

onsdag 16 november 2011

Gjutna ljus på köksbordet

Hej Alla Goa!
På köksbordet just nu har vi lite gjutna ljus som jag har gjort av gamla ljusstumpar. Här sparar vi alltid på de ljusstumpar som blir över som får bli till nya ljus.
Jag försöker dela upp dem så mycket det går färgvis och just de här har blivit randiga just av den orsaken. Tillsammans med en liten gran och en loppad sockerskål så det händer något på bordet.

Levande ljus på spegel är så fint tycker jag!
I dag har vi gått igenom adventsljusstakarna, naturligtvis så var det en som inte funka....
Vet ni en sak? Det har ju varit väldigt populärt med olika slags hängare till ljusen i adventsljusstakarna de sista åren och jag har aldrig köpt det.

Shoppa det känns det som jag får ligga lite lågt med, här har ju köpts både julgardiner och renfäll på kort tid och för någon månad sedan lite nya kuddar...
Men nu har jag fått en liten ide om en lite sak jag skulle kunna pyssla till själv, vi får se om det blir bra ska göra det i morgon för då blir det vabb igen för min del igen, mannen ska vara hemma idag med lillebror, det är en envis ögoninflammation han har.
Gryniga bilder idag också tyvärr, inget ljus i sikte på den fronten...
Kram kram Anna

tisdag 15 november 2011

Julklappstips

Småfåglarnas pariserjul hittar ni på http://www.perseprodukter.se/index.htm
Hej Alla Goa!
Den här raringen är väl en bra present nu till jul? Den har vi klickat hem till vem säger jag inte..hihihihi.
Såg den här i en annons i någon tidning och blev nyfiken, så jag vart glatt överraskad när jag såg deras hemsida, visst är den söt? Tydligen är den väldigt bra för småfåglarna och de större har lite svårare att kunna ta all mat från de mindre vilket jag tycker låter väldigt bra.

Nu är julgardinerna till köket inhandlade, men det är inte lätt att välja....så dessa kommer få hänga med i många år känner jag.
Kram kram Anna

söndag 13 november 2011

Renfäll

Renfäll från Jysk.
 Hej Alla Goa!
Har ni firat far i dag? Här fick far i huset frukost som han hade beställt och till middag ville han ha älgfärslimpa så då fick han det så klart!

När något är nedsatt till halva priset och man dessutom har velat ha en läääääänge, då är det väl ändå köpläge? Jag och dottern var i väg häromdagen och skulle försöka hitta julgardiner och kommer hem med en renfäll...
Jag hade någon ide om att kökssoffan till den skulle fyllas med bruna och röda kuddar, inte allt för juligt men som skulle funka fint till jul sedan ändå. Det är inget fel på de kuddar som vi har haft där, men just nu känns de lite somriga om ni förstår hur jag menar.
Men kudd överdrag i rätt färger det hittade jag inte, dessa kuddar i linne, brunt och grönt hade jag redan hemma och det blev inte så dumt det heller. Jag gillar när man kan ta av sådant som man redan har hemma.
Gryniga bilder i dag med....svårt att fotografera när det nästan inte blir dagsljus ute...
Lillebror har fått ögoninflamation så inget dagis för honom i morgon, men julgardiner ska inhandlas och en kokplatta för snart ska jag börja med att gjuta ljus igen inför julen.
Hur går det för er och julklappar? Har ni börjat än? Eller sparar ni det till sista veckan innan jul? Vi är faktiskt i stort sett klara, de som inte är inhandlade är uttänka i alla fall, känns skönt!

Årets första glögg har införskaffats också men vi har inte hunnit smaka den än, men kanske i kväll vi får se.
Ja, just ja bröllopet vi var på i går kan bara beskrivas med ett ord MAGISKT!
Kram kram Anna

lördag 12 november 2011

Spetsar

Spets som äldre släkting gjort för 100 år sedan.
Idag åker vi på bröllop igen, det har varit några stycken den här hösten, att det kan bli flera på sommaren är inte ovanligt men på hösten?! Med bara 3 veckors mellanrum vad är oddsen för det?
Igentligen skulle ni ha fått se renfällen idag för den har hittat sin plats, jag visste precis vart jag ville ha den men med tanke på bröllopet kändes spets mer rätt för idag.
Nä, nu måste jag börja göra mig i ordning vi har långt att åka idag och mycket som ska ordnas med innan vi åker.
Kram kram Anna

torsdag 10 november 2011

Vedförvaring

 Hej Alla Goa!
Den här raringen hittade jag på vinden i mormors föräldrahem, med avdelande fack i och allt. Först visste jag inte vad jag skulle ha den till, men efter att ha sett på goa Annas blogg hur hon byggt en liknande till sin ved kom jag på det.
 Nu har jag ju sett hennes bygge på riktigt också och ja, hennes är ju lite större om man säger så...
Men vi har ju den här som det står stickor på också som jag ju som av en händelse också hittat hemma i mormors föräldrahem för över 1 år sedan. Det är så skönt att kunna bunkra upp lite inne och slippa gå ut så ofta för att hämta in mer ved hela tiden.
Så nu känns det som att vi är rustade för vintern här hemma, så jag säger som Kisti i gamla idoljuryn säkert hade kunnat sagt: Come on winter, just you bring it on, this family is ready for it!!

Till helgen ska vi på bröllop igen och dotterns ska på kalas på söndagen också firar vi ju far i huset naturligtvis!
Annars då? Letar julgardiner för fullt...inte lätt när man har fel mått på fönstren, ett är 90cm och ett annat är 180cm och jag vill ha hissgardiner och de finns inte i de måtten, hoppas någon  sykunnig människa kan förbarma sig över mig...jakten igår resulterade i att jag kom hem med en renfäll Ooops så det kan gå, den får ni se en annan gång.
Kram kram
Anna

måndag 7 november 2011

På mookåpan

 Hej Alla Goa!
Tack för alla snälla kommentarer de värmer ska ni veta! Kul att så många nya hittar hit också, välkomna ni med!
I dag fyller vår lillebror 2 år! Han har naturligtvis fått paket och smaka tårta och oj vad han tyckte det var gott! Mammas lille pojke är gottegris precis som jag hihihi.
 Ni blir väl snart trötta på allt mitt tjat om min mormors föräldrahem men här kommer ännu lite skatter jag funnit där! Det lilla fatet på översta bilden är så sött tycker jag och det blev ju nästan som en liten lampett när jag ställde den bakom ljusglaset, blev himla fint sken också tycker jag.
De här kockum locken kommer där i från också, den blå varianten visste jag inte ens att den fanns innan jag hittade den, mellan storleken har jag loppat för ett par år sedan för en femma, pris heeeelt enligt min lilla plånbok.
Sedan vill jag tacka för all hjälp med att få större bilder här på bloggen, när man som jag inte ens visste hur man fick bilderna från kameran till datorn när jag började blogga för 3 år sedan så tycker jag ändå att jag kommit långt vad gäller tekniken och det är mycket tack vare er!!! (nu ska jag försöka skriva på engelska tala gärna om om jag stavat fel så jag kan rätta till det i så fall) And A verry special Tank you to Mariette, she send me a kind kind email whith a picture, and i realized thate i still hade the old verision of blogger i was verry nervous to change it but now i have.
Om ni inte har besökt hennes blogg så gör det hon är hur go som helst!

fredag 4 november 2011

Krukställ

Hej Alla goa!
I går hade jag och barnen tur, vi hittade små dikesgranar som fick följa med hem. Tidigt tycker nog en del men förra året kom snön här den 8november och då var vi ute dagen innan så då hade vi verkligen tur. Lite mossa hittade vi också, den ligger just nu i frysen så att småkrypen inte ska ta över här inne.
Här ser ni en av granarna och bredvid står ett krukställ som jag har till kaffekopparna och glasen.
Smidigt att ha nära till hands när man ska fika eller är törstig. Muggarna har några år på nacken och är inköpta på noll54 i Karlstad, krukstället kommer från piece of heavaen.
Idag ska jag få besök så nu ska här röjas undan lite och sedan ska jag placera ut granarna tror jag.
Tack också för alla goa kommentarer, jättekul att så många hittar hit!
Kram kram
Anna
Posted by Picasa

tisdag 1 november 2011

Tupperware

Hej Alla Goa!
Som glutenintolerant är det svårt att hitta muslie som jag kan äta, det är helt enkelt säkrast för mig att göra den själv och inte är det svårt heller så när som på nötterna som ska hackas då.
För ett tag sedan var jag på ett tupperwareparty. Jag är inte så mycket för plastsaker men den här gången var jag på jakt efter något som kunde hjälpa mig när jag gör musli.
De har nämligen den här lilla behållaren. Som ni ser så sitter det små vassa knivar i den som man får vara jätteförsiktig med så den ställs högt upp här hemma så lillebror inte ska komma åt den.
Man kan använda den till både olika slags nötter och mandel den finns även i ett annat utförande där man tydligen kan byta ut dessa blad och byta till vispar så man även kan vispa grädde, men vi har elvisp så det var inget jag kände att jag behövde.
Så nu är det bara att hälla i nötterna och sedan på med locket och dra i snöret några gånger så är det klart. Så nu slipper jag hoppande nötter när de tidigare skulle hackas med kniv så var det ett riktigt bök med det tyckte jag.
Sen är det ju som vanligt jättejättebra om man läser instruktionerna innan man använder en ny sak....det gjorde jag efteråt och såg då att man tydligen inte ska fylla den till mer än 1/4 av burken..jaja det blev ju bra ändå. Nu har jag testat att göra rätt och det var ju mycket enklare man behövde inte dra alls många drag och resultatet vart jämnare hackat.
Så om ni gör egen musli och då använder nätter så är det här mitt tips till er.

Idag har jag valt stor storlek på bilderna när jag för över dem till bloggen vet inte om det syns någon skillnad att man ska vara så trög vad gäller datorer.

Kram kram Anna