tisdag 22 september 2009

Höst!

Hej Alla Rara!
Jag är så glad över alla besökare och kommentarer som jag får, även om jag just nu är dålig på att både uppdatera bloggen och hälsa på er allihop.
För tyvärr så är det väldigt jobbigt för mig att vara gravid, önskar så att jag också kunde få vara en av dem som känner sig som superwoman och som det bara skiner gravid lycka över.
Glad över att vi ska få barn det är jag, missförstå mig inte nu, men mina graviditeter har aldrig varit lätta utan väldigt jobbiga och fyllda med allehanda problem och krämpor.
Trött är bara förnamnet på hur jag mår just nu, känner mig alldeles slut och helt FÄRDIG som vi säger i Värmland.
Ultraljudet som jag var på i förra veckan talade om att det blir en lite pojke som vi kommer att få, för er som undrat vad 3d och 4d ultraljud är så kan man säga att det helt enkelt är en annan programvara i datorn som de använder, som gör att man ser bebisen mycket bättre nästan som om man hade en kamera i magen. Vanligt ultraljud brukar kallas2d.
Ska till mvc i dag och ta leverstatus, antagligen har jag fått samma leverpåverkan som förra gången och detta ger en helt vansinnig klåda, detta kallas för Hepatos och typ 1% av alla gravida kan få detta, så naturligtvis får jag det...2 gånger också dessutom, förra gången fick de sätta igång mig på grund av det, men då uppdagades det inte förrens senare i graviditeten så det var inga problem med att göra det då.

Nu är jag bara i v29 och det är absolut för tidigt med en igångsättning, det finns tydligen behandlingar men de kan ta upp till 2veckor innan man får någon effekt...

Uppepå detta så har jag dåliga järnvärden och en halsbränna som LÄTT skulle kunna tända vilken majbrasa som helst....

Så jag känner mig verkligen på topp just nu, har 2 veckor kvar att jobba innan jag går hem på havandeskapspenning, men ärligt talat så vet jag inte om jag orkar det.

Bilderna jag visar idag är från min lilla plantering på framsidan, har tagit bort lite vissna sommarväxter och planterat lite mer höstiga växter. Murgrönan och den höga gräsaktiga växten fick dock vara kvar.
Gillar denna kruka som står ute året om och som fått en sådan fin patina sprickorna och skärvorna gör inget det gör bara krukan ännu mer charmig tycker jag.

Just nu händer det inte mycket här hemma, denna plantering var det någon vecka sedan jag gjorde. På lillikckans rum är vi färdiga så nästa gång kommer det bilder därifrån.

Stor Kram på er allihop som orkat "lyssna" på mitt gnäll idag...

Anna

tisdag 15 september 2009

Höst!

Hej alla Goa!
Jag och barnen tog en liten tur till skogen härromdagen, jag var utrustad med sekatör och barnen bar på korgarna. Jag orkar ju inte som vanligt nu för tiden på grund av min graviditet, men jag tänkte att lite skogsluft bara skulle göra mig gott.
Vi hittade massor av skogens guld, i form av pinnar, kottar, mossa, rönnbärskvistar och ormbunksblad.
11 årige sonen är bara för go, han vet vad som gör hans numera lite trötta mamma glad. För vi skulle ju pyssla med detta när vi kom hem var det tänkt, men det fick vänta lite då jag inte orkade på direkten och då sa han, mamma det gör inget det blev ju snyggt som det ligger i korgen ju...
Visst har han rätt? Var bara tvungen att ta lite kort på den fina korgen och dess innehåll innan vi började pyssla.
Rönnbär har så härlig färg och det bryter så fint mot det ljusa, så några buketter av dessa fick det bli.
Bra också att man inte behöver ha vatten i när lillkickan får för sig att lägga ner vasen eller så... Mer av det som vi pysslade får ni se en annan dag.
Blommorna i köksfönstret har också bytts ut mot lite cyklamen, de är så fina men väldigt svåra att sköta tycker jag, tips någon om hur man bäst tar hand om dem?
Kom på att jag fortfarande inte har visat alla mysiga saker som hittade hem hit efter besöket på noll54 i påskas. Detta är ett sååå sött socker och mjölkset passar ypperligt på köksbordet.

Snart ska vi till Värmland igen och då ska ett besök till förläggas i denna sköna butik är det tänkt, för det drar ihop sig till älgjakt hemma hos mina föräldrar.

Idag ska jag ut på spännande grejer må ni tro, nämligen 4d ultraljud i Stockholm, hur jag ska hitta själv i den staden återstår att se, min man kan tyvärr inte bli med för han måste jobba, i värsta fall får det väl bli taxi om jag verkligen inte hittar...Kliniken heter tittut och ligger på nybrogatan återkommer med rapport om hur det gick.

Nä, nu måste jag och lillkickan göra oss i ordning.
Vi hörs
Kram Kram
Anna

tisdag 8 september 2009

Stearinljus!

Hej Allihop!
Här kommer ett kort inlägg då jag snart ska gå och jobba kväll, men jag är så sugen på att göra mer ljus det var ett tag sedan nu, bilderna i dag blir på några som jag precis har ställt fram från förra omgången jag gjorde ljus.

Ett förtydligande dock, jag stöper inte ljus jag gjuter dem. Skillnaden är att när man gjuter ljus så häller man ljusmassan i formar, tror inte mitt tålamod skulle palla att doppa veken så många gånger som det behövs för att få rätt tjocklek på ett ljus.
Det stöpta ljuset på den över bilden har jag fått!
Men nu har mitt lilla lager av ljus sinat så jag behöver verkligen göra fler och ljusstumpar lider jag verkligen ingen brist på...

Nästa inlägg blir det mer höstbilder...
Kram Anna

onsdag 2 september 2009

Muffins!

Hej allihop!
En dag när jag var ledig så gick jag och lillkickan till blåbärsskogen och plockade allt vad vi orkade, ja, det var väl mest jag som stoppade något i korgen förstås men mysigt hade vi det.
Måste bara först visa de söööööta lyktorna från noll54 som jag köpte vid mitt besök där i påskas.
När vi kom hem så bakade vi muffins i 3 olika smaker alla med blåbär i förstås....fast vi gjorde några till storebror utan för han gillar inte blåbär så vidare värst mycket.
Sedan ställde vi upp dem på diverse fat som vi hittade i skåpen, detta Lisbeth Dahl fat är så fint tycker jag, man kan ju ha det till så mycket, muffins, tårta eller ja vad man nu vill.
Några av muffinsen fick endast blåbär i sig, alla är glutenfria då jag tyvärr inte kan äta vanligt mjöl men våra ungar är så vana att de inte tänker på det som tur är.
Glömde förstås att ta kort när ALLA muffinsen var kvar innan vi högg in på dem men det vart ganska många ändå, tycker jag.

Avslutar med en smygtitt från lillkickans rum för naturligtvis så måste en liten 3 årig prinsessa ha prinsess krukor, det förstår ju alla eller hur???Hittade dessa i vintras och de har väntat i ett skåp sedan dess att få pryda hennes rum.

Fönsterbrädan köpte vi faktiskt färdig som den var på bauhaus, gillar sånt som gör att det blir lite mindre jobb.

Jag är nu i vecka 26 och mår inte så vidare värst bra är väldigt trött och hängig så denna utflykt gjordes faktiskt förra veckan, nu skulle jag inte orka de tror jag.

Det har hänt lite mer saker i Lillkickans rum men vi är inte helt färdiga än och mitt lilla syprojekt som jag nämde i förra inlägget, ja, vi får se hur det går med det. Jag som bara skulle nåla tyget, har antagligen gjort helt fel vad gäller både klippning, mätning och nålning, i värsta fall får vi köpa nytt tyg och börja om....

Vi hörs där ute
Kram kram
Anna