fredag 28 augusti 2009

Lillkickans rum före förvandlingen!

Hej allihop!
Börjar dagens inlägg med att visa en så söt ljuspåse som jag fått av min snälla granne, som förbarmade sig över mig när hon hörde om min önskan om fina ljuspåsar och kombinationen att jag inte syr!!!En sådan tur för mig att hon då är så duktig, eller hur!?
Nu till lillkickans rum som det såg ut innan vi tog tag i det........
Trasiga väggar, hemska tapeter och färger, hur kan man välja att måla dörrfoder grönt??? Alltså jag gillar färgen grön men inte till dörrfoder, nä, då ska det vara vitt tycker jag.
Som ni ser mer trasiga väggar och hiskeliga fönster....
Denna sängen har storebror haft när han var liten, en växa säng som funkat alldeles utmärkt. Det är jättebra att man kan dra ut den i den takt de växer. Men nu har jag tröttnat lite på den och tänker klä in den med tyg...jag som inte syr, en sådan tur då att svärmor har symaskin och att mannen lovat att han kan sy raksöm, hoppas vi hinner i helgen!'

Någon som har bra tips på textilfärg? Alltså vart man köper sådan som man sedan kan texta med eller göra motiv med inte att tvätta och färga in hela tyget alltså.
Avslutar med denna lilla söta som vi har i köket...
Shifttagnenten funkar inte för mig, då blir mitt inlägg bara publicerat innan jag är klar med inlägget och varför har raden under bilden blivit som en länk?(när den inte ska vara det)
Ha en trevlig helg
Kram kram Anna

måndag 24 augusti 2009

Höst!

Hej allihop!
Hösten är verkligen i antågande, det märks både på luften och vädret, när solen skiner så känner man den sköna höstluften annars så ruskar det och regnar och man verkligen känner hösten.
Höst för mig är något positivt, jag älskar denna höga härliga luft och pyssellustan är aldrig större än på hösten hos mig. Man kan ju hitta så mycket fint i naturen och på hösten är det helt otroligt vad mycket fint man kan pyssla med.
Som här tex lite rönnbär och ormbunksblad och vips så bidde det en krans som lillkickan här hemma måste kommentera nästan varje gång man ska gå igenom dörren "mamma den är jätte fin"(ni får tänka er den barnsliga 3 årsrösten och tonfallet).
Hon är bara för söt....hennes rum är förresten i det närmaste klart, vi har ju bara hållit på sedan i februari så vem bråskar??? Vi vill ju att hennes sovvanor ska vara etablerade i det nya rummet innan bebisen kommer....
Måste bara visa lite mer underbara saker från min mormors föräldrahem, denna dörr sliten och gisten, i vanlig ordning förstår mina föräldrar ingenting, Vad ska du med en gammal dörr till???Ska jag ta loss dörrkarmen också frågade pappa? Nä, sa jag jag vill bara ha dörren typ lutad mot en vägg.
Se det fina låset och handtaget, pappa sparade nyckeln i fall jag skulle ändra mig och nyckeln är ju fin så den vill jag ju naturligtvis ha kvar men inte till dörren mer som fin att ha framme. Men det var ju snällt att han frågade om dörrkarmen och att han sparade nyckeln.
Sedan en annan raritet nämligen mormors mammas symaskin, vi tror att den kan vara från typ 10 talet alltså 1910 talet. Titta nålen sitter till och med kvar, det är en gammal singer som drivs med drivrem och inte el och är man bara lite händig så skulle det nog gå att sy på den men man måste nog ge den lite service först.
Tyvärr så var skivan som satt på underredet bara skräp, vi kunde knappt ta i det så gick det i små smulor. Så maken har lovat att snickra en skiva att ha över den och sedan ska vi svärta den med hammarlack så den blir riktigt svart och fin igen, skivan tänkte jag skulle få bli vit, vad tror ni om det?

Vad är shifttagnenten för något? alltså hur ser den ut? Det här med att byta rad där jag vill går ju bara inte....morrr

Nästa gång blir det förhoppningsvis bilder från lillkickans rum. Idag ska jag till mvc men först tänkte jag simma lite det ska ju vara skonsamt när man är gravid och har foglossning.

Ha det gött
Vi höres där ute
Kram kram
Anna

onsdag 19 augusti 2009

Sista sommarblommorna!

Hej allihop!
Jag bara måste visa de sommarblommor som fortfarande blommar så fint, mårbackaperlargonen har jag faktiskt lyckats övervintra sedan förra året, har aldrig lyckats med det förut.
Här har jag blandat vita surfina med lite mer färgsprakande dito, planteringskärlet är faktiskt ett gammalt såfat eller vad man nu kallade det förr i tiden. Ni vet en sådan som de spände en kedja bakom nacken och hade hängandes på magen med havrekorn eller liknande i när man skulle så. Perfekt att ha blommor i, kommer från mormors föräldrahem det är säkert hennes far som har sått ur den en gång i tiden.
Surfina med dimondfrost i bakrunden, blommar nått så in i bomben, bara älskar dessa blommor.
Zinkkärlen från förra inlägget, nu med lite mer blomsterprakt...den gula är naturligtvis inte från min mormor utan ett panikiköp för några år sedan precis innan påsk därav den hiskeliga färgen, ska zinkspraya den när blommorna blommat ut.
Avslutar med Heliotrop som jag älskar sååååå mycket dels för att den är vacker och för att den doftar såååå underbart att fjärilarna dras till den.
Man märker verkligen att hösten är på väg både på luften och på att diverse blommor nu sjunger på sista versen, men idag har vi haft underbart väder precis lagom varmt och sol hela dagen, underbart.

Nästa inlägg kommer nog att handla om fler underbara saker från min mormor och hennes föräldrahem.

Ha det gött !!!
Vi höres
Kram Anna

måndag 17 augusti 2009

Presentide!

Hej Allihop!
Vad kul att få så många lyckönskningar från er jag blir så glad, jag ser förresten att min besöksräknare har tickat på under min frånvaro och att ni nu är över 10 000 som besökt min lilla blogg, det måste firas med en tävling lite längre fram!

Tänkte visa er lite skatter som jag hittade i min mormors föräldrahem sist jag var där.
Dessa zinkbaljor och gamla margarinlådor plus en massa gamla böcker.......
Mina föräldrar förstod inte riktigt vad jag skulle med dessa gamla grejor till.
Zinkbaljorna har nu en massa blommor planterade i sig, det visar jag en annan dag och resten kommer att komma till användning det bara vet jag.
Sedan vill jag tipsa er om vad man kan ge bort i present som blir väldigt personligt.
Jag har tagit mått efter en av min mormors kökshanddukar och givit de måtten till Pia med bloggen mitt måleri (ni hittar henne i min blogg lista) hon samarbetar med en snickare som snickrar till en bricka åt er.

Sedan målar Pia brickan efter era önskemål och kanske en liten text om man vill det.
Sedan är det bara att lägga handduken på plats och fästa en glasskiva över!Voila!Brickan är klar!

Min mamma fick denna till hennes 60 årsdag och hon vart väldigt glad för den kan jag lova.
Fler ska beställas har jag tänk nu innan jul för flera av våra släktingar har letat reda på gamla kökshanddukar.
Men man kan ju givetvis ta vad man vill ha som underlägg till sin bricka det är ju som bekant bara fantasin som sätter gränser.

Ha det gött allihop!
Vi höres
Kram Anna

lördag 15 augusti 2009

Tillbaka!

Hej allihop!
Det var ett tag sedan...men mycket har hänt i mitt liv och viljan att göra inlägg har verkligen funnits där hela tiden men tyvärr inte orken. Hur den nu kan ta slut vad beträffar bloggen som ger så mycket energi.
Men slutproven i skolan sammanföll ungefär med beskedet att jag var gravid!!!!
Det vart liiiite mycket på en gång att jobba 75% och plugga 100% och samtidigt vara gravid...
Kvällarna var inte roliga i början då mådde jag som sämst vad gäller illamående och en jobbig hjärtklappning som tydligen är mer vanlig än vad jag hört talas om i början av en graviditet, det är mycket blod som ska pumpas runt och volymen eller nått på blodet i kroppen ökar mest i början och därför kommer tydligen hjärtklappningen.
Men nu mår jag mycket bättre och magen är rejält stor, får skylla på att det är 3 gången jag är gravid för så jättemycket har jag inte gått upp i alla fall. Beräknat datum är till den 4 december men jag är luttrad...då vårt första barn kom 17 dagar för sent och vårt andra 16 dagar för tidigt...
Det jag visar i dag är en underbar bur som jag hittade på noll54 i Karlstad i påskas (länk hittar ni i min rad av bloggar till höger) jag gjorde så många underbara inköp där en helt underbar butik!!!
Sedan lite sommarblommor i en glasburk, tror att det kan ha varit nutella i den glasburken när den inhandlades.....
Ha det gött och vi höres där ute!!
Puss och Kram
Anna