lördag 28 februari 2009

Lite gammalt och lite nytt!

Hej allihop!
Nu har jag gjort min sista dag på min praktik, det är med lite blandade känslor som jag slutar. Samtidigt som det har varit väldigt lärorikt så ska det ju bli kul att komma tillbaka till jobbet som vanligt igen.
Det här fatet har jag facktiskt hittat på icamaxi av alla ställen, tycker så mycket om det! Det är så fina mönster och det blir så fina reflexioner när man tänder ljus på fatet och ja ni som känner mig vet ju att jag gillar sånt...

I väntan på att mina övervintrade pellisar ska ta sig så har jag ställt fram en ny som jag köpt. Det blev verkligen mormoraktigt tillsammans med de nya gardinerna, har jag visat dem?Minns inte om jag har det, men det var i alla fall verkligen på tiden hade haft samma uppsättning sedan vi flyttade hit till huset för 7 år sedan och ja sedan byter jag ju alltid till julgardiner varje år...
Till fatet som jag hittade så fanns det en hel lite serie med ljusstakar och de var igentligen de som jag föll för först, men jag tvekade och tänkte att jag får titta på dem igen efter lön och se om de känns lika fina då...
Veckan efter när jag skulle handla hade de halva priset på hela serien, synd bara att mellanstorleken på ljusstaken hade hunnit ta slut.
De här raringarna får avsluta dagens inlägg, det är sonens första skor som hänger och dinglar på en av våra bokhyllor tillsammans med lite gullranka, visst är dom söta?
Nu till 2 ämnen som jag inte hunnit avhandla här på bloggen, nämligen melodifestivalen och Let`s dance.
Jag hoppas på att Morgan Alling ska sopa banan i let´s dance, det är han värd på något vis!!!!!!
Men håll med om att melodifestivalen är lite avslagen i år?! Jag menar jag ÄLSKAR melodifestivalen, men är det inte ovanligt tyst i media i år, jag har knappt koll på vilka som tävlar i år och det brukar jag veta långt innan....
Av de som tävlat hittils så sätter jag min röst på Måns Zellmerlöw, EMD var bra de med men jag hade väntat mig mer från dem facktiskt!
Ska bli spännande i allafall att se hur det går i fortsättningen.
Ha det gött
Kram kram Annaonsdag 25 februari 2009

Hemlisen!

Hej allihop!
Ska jag berätta hemlisen?.....
Jo, ni förstår, i lillkickans värld så är mamma bäst!!!!Och då menar jag verkligen bäst ingen protest liksom.....i hennes värld alltså, hihihih,jag är fullt medveten om en himla massa fel och brister som jag har. Men det tycker inte min dotter!!!!Tycker ni att det är grymt om jag inte talar om sanningen?Jag menar en vacker dag så lär hon ju komma på att jag inte är bäst.
Samtidigt så fruktar jag hennes tonårsrevolt mot mig, för visst kan det väl vara så att de revolterar mest mot den förälder som de idoldyrkat mest??? Har jag hört...Stolen som ni ser i bild är lillkickans plats vid köksbordet, hon ska promt ha den vita stolen därom råder inga disskussioner i detta hus. Hon blir galen om vi ställer dit stolen som facktiskt ska stå där.
Anledningen till att vi igentligen ska ha två andra stolar är att dessa är lite låga till bordet så hon sitter med hakan typ på bordet men hon vill ju ha det så.....
Samtidigt så njuter jag i fulla drag över att vara en sådan stor favorit då sonen vår alltid idoldyrkat sin far och fortfarande gör. Hos storebror var jag bäst när jag hade lillkickan i magen, oj vad jag såg konstig ut och ingenting orkade jag heller, lite oroligt för framtiden var han säkert också...Så ni kanske förstår att jag inte vill att sanningen ska komma fram riktigt än i alla fall.
Såg ni förklädet hennes på bilden här över, hängandes på stolen, visst är det vansinigt sött och på samma gång ganska hiskeligt, men lillkickan ääääääääär såååååååååå sööööööööt i sitt förkläde!!!
Bättre bild än så här får ni inte se av henne eller hennes bror heller för den delen, men visst kan man ana hur tokgaletgullesöt min lillkicka facktiskt är?!?!!Här är familjen som vågar vägra vinter...eller nått. Vi grillade i helgen och dukade ut på altanen och åt precis som om det varit sommar, fast vi hade ju liiite mer kläder på oss förstås. Guuuud så gott det är att äta ute.
Tyckte att det såg så roligt ut där min man hade lagt gallret innan grillningen så jag var tvugen att knäppa ett kort.
Hur gör man för att få bilderna klickbara så att bilden kan bli större???Det har jag sett att många av er har och jag inser att bilden med gallert inte riktigt kommer till sin rätt om man inte kan förstora bilden.
Sedan vill jag avsluta med att sända denna utmärkelse till alla som besöker mig, jag har fått den av Britt med bloggen prillig, tack söta du så glad jag blev!!!
Lillkickans rum går sakta men säkert framåt, men vi håller fortfarande på med underarbete, det dröjer ett tag till innan vi kan ta tag i fönstrena för det blir ju lite kallt att hålla på med dem nu mitt i smällkalla vintern...
Ha det gött
Kram kram Anna


söndag 22 februari 2009

Vinster, kuddar och vår!

Hej allihop!

Ni är verkligen många nu och det är kul att så många nya har hittat till lilla mig, varmt välkommna ska ni vara!
Jag blir alltid så glad över era kommentarer och läser dem allihop även om jag är dålig i bland på att besvara dem. Särskilt nu när jag är på praktik.
De här körbärskvistarna satte jag in för några veckor sedan och jag har provat tidigare år men inte fått några blommor, så i år följde jag rådet som jag läste på Nettans blogg alanettan, nämligen att byta vatten varje dag och att vattnet skulle vara jättevarmt och som ni ser så funkade det!!! Men väldigt svårt att ta kort på var det.De här kuddfodralen hittade jag på en väldigt bra butik här i västerås som är helt gudomlig, man kan verkligen bara gå in där och nästan hålla för ögonen och peka åt ett håll och det som man pekat på kan man vara säker på att man vill ha för man vill ha allt, jag lovar!!!
Nu har de fått in nya glaskupor och oj vad svårt det var att välja, ville att det skulle passa till mitt tårtfat så jag fick åka hem och mäta det, skulle ha åkt tillbaka i fredags men då behövde den äkta mannen bilen så det bidde iget med det.
Alla som bor i trakten av Västerås vet vilken butik jag pratar om nämligen Design and country house.
Sedan gör det ju inget att de som jobbar där är så trevliga heller!!
Den här kudden vann jag hos Jozan med bloggen Krydda livet, visade ju er det fina paketet i mitt förra inlägg och här har ni nu kudden.
Som det slåss ganska friskt om här hemma, att jag säger att kudden facktiskt är min är det ingen som bryr sig om, min man sa: vadå, vi är ju gifta, vi äger ju allt tillsammans.....
Hrm, jaja, den är väldigt skön och len att vila på och man somnar väldigt skönt på den också kan jag meddela.
Visst passar de fint ihop? Så här iordning är det ju nu sällan som kuddarna får ligga, de byter plats mest hela tiden, skrynkliga har de också hunnit bli ser jag nu på korten, men det är ju så kuddar som används ser ut.
Ännu en vinst har kommit på posten, var även här tvugen att visa det fina paketet och de söta frimärkena.
Adresslappen har jag tagit bort på den här bilden om ni undrar vad det vita i mitten är för något.
De här fina galgarna var det som fanns i paketet som jag vann hos Fru Sirlig, tack ska du ha söta du, självklart måste vi ta en tur till Biskopsgården någon dag! Har aldrig varit där, så det vore kul om vi kunde få till den en dag!!!
Nästa inlägg kommer nog att bli ett kort inlägg om min dotter tror jag, har en hemlis som jag vill dela med er om henne, hihihihih.
Ha det gött
kram kram Anna
onsdag 18 februari 2009

Vinst och vinter!

Hejsan allihop!
Jag lever och har hälsan, jag lovar, men praktiken tar mycket energi och ork och även om jag ser bloggandet som avslappnande och kul så har varken tiden eller orken funnits där. Det är väldigt mycket nya intryck, uttryck, rutiner, nya människor och ja, allt är ju nytt.
Jag har fått vara med på operationer, undersökningar, tagit venprover, blodtryck, blodsocker, dragit nålar och sett när de dragit dränage, även stomi och mycket mycket mer.
Nästa på min lista som jag betar av på praktiken är subcutana injektioner, sätta kateter och många fler saker, snacka om korvstoppning. Hjärnan är så fullproppad av nya saker att jag tror att den ska spricka. Fortfarande så känns det väldigt bra med min handläggare, funderar på att ge henne någon liten grej när praktiken är slut, vad tycker ni? Kan man göra det? Och i så fall vad ska man ge?Känns väldigt coolt att min handledare har jobbat så länge att sjuksystrarna frågar henne om råd, de nya i alla fall....
Så till min vinst, som jag vann hos Jozan med bloggen Krydda livet paketet var så fint och omsorgsfullt inslaget att jag var tvugen att ta kort på det, fortfarande håller jag på att flyttar runt på kudden, men ungarna älskar den och min man la genast beslag på den och la den på "hans" plats i soffan. Tyget är så skönt och lent att vila på. Tack Jozan (stavar med z hoppas att det är ok) den passar så väl i vårt hem och hela familjen tycker om den.
Har hunnit fixa lite i ett av fönstrena i vardagsrummet, var ju lite tomt efter alla julsaker, men det är ju så skönt direkt efter jul att ha lite tomt fönstrena.
Lite sisal och mina nya favoriter magneterna som piffar till arangemanget lite.
Är lite dålig på vissa blomsorter, men en del säger att den här växten heter plättar luften och en del säger hjärtan på tråd, strunt samma, denär fin och det duger för mig.
Vasen längst bort i bild har jag plockat lite ris från vårt körsbärsträd, de här bilderna är tagna för någon vecka sedan och nu blommar de, ska ta lite bilder och visa i framtiden,( nästa gång jag får tid att sätta mig att göra ett inlägg, men det ska inte behöva ta lika lång tid till nästa gång).
Fågelgodis, har vi också gjort, tog gammla mandelmussleformar som jag hade liggandes och använde som form som jag sett många bloggare gjort. Plättlätt, man smälte cocosfett(hade en del över sedan julgodiset och det här kändes som ett smart sätt att använda upp det i stället för att behöva slänga det när det har blivit gammalt) och rörde i fågelfrön, som sedan fick stelna i kyskåpet, snöret gjorde jag en knut på i ena änden och la i formen innan jag hällde över fågelgodiset däri.
Sedan kom vintern på allvar här, när jag hängde upp första omgåmgen såg det ut som på första bilden och man såg godiset från altanen, efter det kommit snö, hängde grenarna så vackert att jag var tvugen att ta kort på det, tittar men riktigt noga så ser man fågelgodiset.
Det ser lite annorlunda ut när snön har varit framme, det ser så perfeckt ut med snön i bland att man tycker att det ser ut som ett konstverk, årstiderna är verkligen föränderliga.
Idag ska jag plugga, ingen praktik i dag, men ändå ingen rast och ingen ro, lillkickan har precis varit sjuk så förra veckan var jobbig, med mycket hög feber och svår hosta, samtidigt som jag måste iväg på praktik, det var en del pusslande, men jag komm iväg de dagar som det var tänkt, men det är ju lite svårt att koncentrera sig när man är orolig, samtidigt som man måste och det är verkligen superkul på prakiken.
Ha det gött
Kram kram Annaonsdag 4 februari 2009

Halloj alla raringar!
Nu har min praktik börjat och jag verkat ha fått en toppen handledare, ni vet , en sån som tycker att det är kul att handleda, det är inte alla som tycker det och det måste man respektera. Alla passar inte att handleda för man måste vara lite både pedagogisk och dipolmatisk och det är ju verkligen inte det lättaste, men som sagt det verkar himla lovande.
Jag älskar verkligen mitt jobb, för det är så varierande, dessa 2 alster skapade jag, medan kvinnan jag var hos skapade riktiga KONSTVERK av björkkvistar, mina kommer inte i närheten av hennes.
Funderar på att spreja dem vita, men jag får se hur jag gör. Sätter man dem bredvid varandra så bildar de nästan ett hjärta.
Det här är min lilla hörna under trappen, fåtöljen är jätteskön, inköpt på auktion för mååååånga årsedan för 20 kr, lite tyg på och den ser riktigft hyfsad ut.
Men, när min man skulle sätta upp dessa fula lådor, den ena för telefoni och bredband den andra för tv-kanalerna, så satte han dem över byrån.... Jag frågade om han inte kunde ha tänkt på att sätta dem bakom?????
-Men vadå, de är ju snygga ju!!! Säger min man.
Sedan är det ju så att byrån verkligen inte passar ihop med min fåtölj, så den ska få bli vit och jag har hittat lite saker att ställa i vägen så lådorna inte syns.
Det tog ett par dagar så kom allt min man på att det hade varit liiiiite smartare att sätta de där lådorna bakom...men man måste ju låta dem komma på sånt själva eller hur?
Nu håller vi på med dotterns rum, målade dörrfodren härromdagen och insåg att ALLA andra dörrfoder är typ gul-beiga.....hrm inte så snyggt!!Det är en del underarbeten innan vi kan sätta igång med tapetsering och målning, men det ska bli ett kul projekt! Har redan hittat en lampa som hon ska få ha som natt lampa inne på sitt nya rum.

HA det gött
Kram kram Anna


söndag 1 februari 2009

Turbo!

Hejsan alla raringar där ute!
Det här inlägget kommer att handla om turbo, både fart och pyssel!!
Den här buketten slängde jag ihop ganska snabbt, lite waxflowers, vit brudslöja och vita tulpaner. Alltihop i min favorit vas , vasen som heter vas och kommer från IKEA.
Plättlätt och för en billig penning, tog 2 buntar av allt när jag var på blomsterlandet.På fredags kvällen gjorde jag det här pysslet i turbo fart, jag hade till jul googlat på bilder på ordet carols och hittat en massa fina noter som jag skrev ut och färgade med the. Papperena fick helt enkelt ligga i blöt i kallt thevatten tills de hade fått bra färg. Sedan hade jag dem till att slå in lite julklappar i. Men jag hade några kvar som jag nu använde, jag rev av smala remsor och satte dem på glasburkar, fyllde på med havssalt och satte i ett värmeljus, voila klart!!
De här burkarna kommer från tomatpure har jag för mig, tycker jättemycket om formen på dem så de kommer nog att användas till mycket!!!.

Den här glaskrukan fick jag tillsammans med min födelsedagsamaryllis innan jul, får en sån varje år av mina föräldrar och alltid i en ny kruka, känns alltid så lyxit att få blommogram!!
I mitt jobb får man verkligen göra de mest spännande saker!!! Vi går hem till folk som behöver hjälp i vardagen och alla bor inte vid vägar som man kan köra bil vid, en del bor på öar!

Så, när inte båten kan gå så får vi åka den här!!!!
Sonen fattade inte vad en svävare var så jag lovade att ta lite bilder till honom och nu får ni också se dem. Här är när den fortfarande är kvar på kärran innan de drog ner den på marken.
En riktig kändis fick vi åka med!!!!! Han var tilloch med med och invigde svävaren när den var ny. Ser ni propellern???? Hur stor som helst igämförelse med själva skuffen säger man så om svävare?? De kanske bara gäller båtar? Hur trångt som helst i den, men en båtresa tar ungefär 20 minuter och med den här sa det svich så var vi framme!!!!
Nu ska jag börja min praktik på kärlkirurgen i morgon, vet inte helt än hur mitt chema kommer att se ut, så vi får se när jag hinner göra ett inlägg nästa gång, men hälsa på er det tänker jag göra!!!!! 4 veckor ska jag vara där, ska bli spännande och jätteläskigt på samma gång.
Ha nu en fortsatt trevlig helg!!!!
Ha det gött
Kram kram Anna