lördag 31 januari 2009

Utmaning och award!

Hej alla raringar!!
Detta blir ett inlägg om utmaningar och awarder som jag har fått av så goa bloggerskor!!!
Den här har jag fått av Sanna med bloggen Inredning kaos och tistlar, tack goa du för att du tänkte på mig!
Man ska lista 5 saker som man inte kan vara utan och gud vad svårt, det naturligaste är naturligtvis att skriva barn, man , huset, släkten och goda vänner, men jag tänker vara självisk och skriva om mer jag saker:
1 Kaffet på morgonen, utan det blir det inte folk av mig!

2Smoothie, till kaffet som jag dricker på morgonen, kan tycka att det är svårt att äta mackor kl6 på morgonen och då är smoothie ett bra alternativ, plus att min hjärna då tror att jag matat magen med glass.....

3Choklad, ingen kommentar igentligen nödvändig, men om ni inte provat Lindts chillichoklad, gör det!!!!!

4Datorn, behövs både för att blogga och att plugga.

5Inredningstidningar och ER BLOGGARE!!!! Så är det, att börja blogga är bland det bästa jag börjat med i hela mitt liv, för guuuuuuud vad mycket fin inspiration jag får av er!!!!!!

Har fått den äran att få en award av Hagens vita vardag, du e för gullig!!!!
Hoppas att du mår lite bättre nu!
Så till alla som inte har hälsat på hos henne gör det, för hon har en jättefin blogg

Så till utmaningen som jag fått av Jenny med bloggen Lilla huset på prärien , man ska skriva och visa det man är mest stolt över inredningsmässigt under 2008, vi har inte gjort några stora renoveringar under 2008, dels på grund av tidsbrist och mitt pluggande, men även ekonomin har ju varit lite skakig så vi har tagit det lite försiktigt med stora saker.
Men om det är någonting som jag då är mest stolt över så är det att jag hittade ER, ni bloggare som ger en massa inspiration, många gånger för en billig penning, så att man i alla fall kan känna att man kan förändra hemma. Utan att ruinera sig!
Jag väljer att inte skicka dessa vidare då det verkar som om väääääldigt många har fått dem, men har du som besöker mig inte fått den, ta den då med dig till din blogg och dela jättegärna med dig!!!!!!!!!!
Ha nu en fin fortsatt helg, vi får snart besök av min mans bror och flickvän, det ska bli kul, har aldrig träffat henne förut!
Ha det gött
Kram kram Anna

torsdag 29 januari 2009

Tapetserat!

Hej allihop!
Ni är många nu och det är jättekul!!!
Jag har fått awarder och utmaningar men jag tar de i ett annat inlägg måste få fundera lite först!
Men , jag är så otroligt glad och tacksam varje gång som någon tänker på mig i de sammanhangen, så ett stort tack till er!
Sedan har jag också fått en massa nya besökare och ett varmt välkommen till er.
Det är många som har frågat vad jag läser till och det kanske jag inte har skrivit här på bloggen utan bara tråkat ut er med min provångest, stackars er, vad ni är extra gulliga som återkommer i alla fall.........Det är inget märkvärdigt som jag utbildar mig till, undersköterska är det som jag ska bli, är det tänkt!
Så, till dagens ämne, nämligen mitt sideboard som jag köpte på aktion, för ungefär 17 år sedan.
Till det fatila priset av 60 kronor!!! Det ska väl föreställa ett 50-tals sideboard, men det är det inte snarare 70 eller 80 tals kopia. Som ni ser så har det hänt en liten olycka, så det är en stor svart fläck på skivan.
Men jag har alltid älskat mitt sideboard, fast kompisar till min man föreslog att vi skulle kasta den när vi flyttade hit till huset för ungefär 6 år sedan, så har jag blåvägrat och hävdat dess fina form och just att jag älskar den!!!ådringen i träet är inte fy skam den heller!
Här ser ni den mer i sin helhet, skjutdörrar på sidorna och draglådor i mitten, ett ganska vanligt utseende på sideboards från den här tiden. Anledningen till att jag älskar den så mycket är att det är ett så bra pynt/piff ställe att ställa fram saker som man vill ha framme.
Innan jag kunde börja tapetsera så målade jag lådorna vita, för det skulle bli lite pilligt kände jag att försöka tapetsera dem så här första gången i hela mitt liv som jag skulle till att tapetsera. Plus att jag ville ha lite strukturskillnad. Sedan var det en del detaljer som jag också målade vita till exempel handtagen på skjutdörrarna.
Alla rundade hörn fick sig också 2 omgångar av vit färg innan jag kunde börja. Att den blev tapetserad beror på just fläcken på skivan och att jag tyckte att den skulle göra sig ÄNNU bättre. Den har också varit med om många flyttar så den är ordentligt sliten och en upprustning var nödvändig någon gång kände jag.
Det var inte helt utan missöden som denna tapetsering genomfördes, så det blir inga extrema närbilder, för jag var ju tvugen att skära tapeten åt alla håll och inte som när man tapetserar på väggar bara upp och nedtill.....Är inte fullt så stadig på handen som jag trodde att jag var....
Tapeten heter Ornament och är en easy upp tapet, skulle nog aldrig våga tapetsera med något annat, det var attans svårt. Tapeten hittade jag tack vare Camilla Furst(stavas det så?) på allt i hemmet, hon gav den tapeten som förslag till en som hade en fråga i frågespalten och det är ju svårt att se i en tidning exakt hur den ser ut, men jag kände att den verkligen var åt det hållet som jag varit inne på så länge. Nämligen att tapeten skulle vara vit med mönster i det vita, gärna något som skimrar också har jag drömt om.
Min man har mest suckat och himlat med ögonen och undrat om jag inte har liiiite för ovanliga krav? Men , skam den som ger sig, när vi åkte till Flugger för att titta på sagda tapet så var inte mina förhoppningar allt för höga, jag tänkte att den kanske skulle vara hur mesig som helst, vem vet?!

Lite skillnad va? Jag föll pladask och köpte tapeten på stående fot, den här bilden (över texten som ni nu läser) är just för att visa hur trollskt det blir med levande ljus på den och hur fint den visar upp saker och ting som man tycker mycket om.
Oj, vad självgod jag lät nu!!!!! Men, det här med tapetseringen är något som jag funderat på väldigt länge och jag är så glad att jag äntligen har tagit tag i det hela.
Jag, är väldigt nöjd själv med resultatet, vad tycker ni?
Här råder ingen bloggtorka, däremot tidsbrist, jag hinner inte alls göra så många inlägg som jag skulle vilja göra, nhar nu skaffat mig ett blogg block så att jag inte ska glömma bort alla mina ideer, där skriver jag också upp vilket datum som jag tar fotografier av saker så att jag lättare ska hitta dem i datorn. För här tänker man så snabbt att hjärnan inte hänger med i bland.
Sedan så pågår det ju lite korvstoppning i min hjärna just nu på grund av skolan.
Ha det gött
Kram kram Anna







tisdag 27 januari 2009

Motiverat köp!

Hej allihop!
Det gick bra på provet fick facktiskt vg, känns skönt att den kursen är avslutad. Just nu har vi påbörjat geriartrikkursen och den är verkligen intressant och känns än så länge inte fullt så svår som den förra.
Kände att jag var tvugen att visa närbild på lampan som vi har i köksfönstret, det är ett sådant otroligt mönster, me like.

Den här lilla sötingen har också fått komma till köksfönstret. Det ska vara salt, peppar, olja och vinäger i dessa söra små raringar, men jag har den mest framme för att jag tycker den är så söt.
Det här är min gammla mixer som jag köpte för 10 år sedan när sonen skulle börja med smakportioner, (han fyllde 10 nu i oktober), nu förtiden gör jag mest smoothies i den, men den börjar verkligen att sjunga på sista versen.
Kolla in locket bara, det har helt enkelt spräckts vid något tillfälle, så den senaste tiden har jag fått stå med handen för hålet varje morgon när jag gjort smoothies. Så det har funderats på vilken som skulle kunna inhandlas i stället en hel del......
Det blev den här, pearl serien i OBH Nordica, har testat den nu några mornar och den fungerar jättebra, känns jättelyxit med en kanna i glas, den gammla var ju i plast.
Hoppas att den här håller lika länge, det borde den göra med tanke på att kannan är av glas, såvida vi inte tappar den i golvet förstås.
Det skulle igentligen ha blivit fler bilder i dagens inlägg, men det går inte att få in fler bilder till inlägget, fast jag har fler i datorn att föra över, förstår ingenting.
Får visa det en annan dag helt enkelt.
Just nu pågår här renovering av sideboardet, jag ska måla kanterna en gång till och sedan ska den tapetseras, men jag kan ju tyvärr inte visa förebilder i dag men sideboardet finns ju med i tidigare inlägg...
Måste också stolt få tala om att jag nu är ägare till Jeanne d` Arc living magasine.
Åkte till butiken och knep det sista numret som de hade som inte redan var förbeställt.
Verkligen en tidning som det kommer att tummas mycket på!
Tack till alla er som stöttat inför provet, det behövde jag verkligen!!
Ha det gött
Kram kram Anna

fredag 23 januari 2009

Köksfönstret!

Hej på er allihop!
Tack så jättemycket för alla lycka till rop från er till mitt prov i skolan, ni är så snälla och det gav mycket styrka som jag behövde. För det här provet var hemskt svårt, eller rättare sagt ämnet var stort och svårt!
Men nu över till något helt annat, nämligen köksfönstret, som har fått sig lite blommor!
De heter typ pepper någonting, men på ett informationsblad i butiken stod det att de var lättskötta så jag slog till och det hade naturligtvis inget att göra med att jag tyckte de var jättefina!!

Bilderna är i vanlig ordning mörka.....................

För de som jag tog när det var ljust ute blev bara ett kort fint!!

Här är ytterligare en julklapp som jag fått, fortfarande har jag inte tapetserat sidboaret som det står på men det kommer.
Idag är jag ledig från jobbet och boken till nästa kurs har inte kommit än så jag kan för en gångs skull ta det lite lungt på pluggfronten i dag i allafall.
Ska försöka komma iväg och skaffa Jeanearct tidningen(den stavningen är inte rätt känner jag), hoppas att den finns kvar i butiken....
Ha en fin fredag och vi hörs!
Ha det gött
Kram kram Anna





tisdag 20 januari 2009

Julklappar!

Hej allihop!
Ni är verkligen många nu, det är så roligt med så många nya besökare, det sporrar mig att fortsätta att blogga. Det känns som om man fått en helt ny bekantskapskrets av vänner som gillar inredning och allt vad det innebär precis som jag.
Idag ska jag visa er lite av vad jag har fått i julklapp, lite i senaste laget kanske, men bättre sent än aldrig. Sideboardet som dessa raringar står på skulle ju ha tapetserats först innan jag visade er julklapparna, men det har helt enkelt inte funnits tid till det!

Visst är det ett helt underbart mönster på den här brickan som jag kommer att ha till mycket känner jag. Just nu har jag lagt i lite stenar som jag och sonen plockat på Kleopatrastranden i Alanya för några år sedan, det och lite ljus naturligtvis.
I sommar kanske jag ställer blommor på den vem vet? Men det är ju kanske lite synd för då syns ju inte det fina möstret. Kanske tar jag ut den och har den på altanen, vi får se.

Bilderna är lite mörka, det är svårt att ta kort nu när det fortfarande är så mörkt ute och man sällan är hemma när det är riktigt dagsljus!

Den här glas kupan fick jag också, just nu är det primulor och lite sisal plus några stenar som pryder den, uppepå den sitter en liten fågel och vaktar det hela.
Den kommer säkert att få komma ut till sommaren, för då är man ju nästan aldrig inne utan ute och njuter av att kunna vara just det.

Kanske köper jag lite frön och sår som sedan får gro under denna glaskupa.
Men jag vet inte om jag vågar ha tända ljus i den det klarar säkert inte glaset, eller vad tror ni?
I morgon har jag det fruktade provet, hu så hemskt!!!
Så den här dagen och kvällen ska vigas åt att plugga, stenhårt, får försöka banka in allt....
Det konstiga är att jag tycker ju att det är kul att plugga, ibland när jag läser så kan jag komma på saker om de som vi går hem till och hjälper, typ, "jasså det är därför som han har blod i sitt urin för han har problem med sina njurar" eller "det är klart att hon lider av benskörhet" osv.
En del mediciner läser man ju också om så det är ju också intressant att veta vad det olika medicinerna verkligen gör, mer än att veta att de mår bättre av att ta dem...
Förlåt, vad jag blir långrandig!!!
Det är bara min provångest som visar sig.....
Ha det gött allihop
Kram kram Anna





lördag 17 januari 2009

Vårblommor!

Hej alla godingar!
Nu börjar verkligen våren att så sakteliga plockas in här hemma.
Hittade den här skålen i ett skåp, hade alldeles glömt att jag hade den , men nu blev det lite pärlhyazinter och tazetter i den!
Som dekoration använde jag sisal och magneter som var så fina tyckte jag att de fick vara med och ge lite glans åt arrangemanget, hade även lite fint grus, men det syns inte så bra på bilderna.

Vet inte igentligen vad man igentligen skulle ha dessa skålar till, men alldeles säkert var det inte till att plantera blommor i, i allafall.

Visst är borden som går runt den fin?
Min besöksräknare slår alla rekord och jag vill verkligen tacka för alla fina, snälla och goa kommentarer som jag får av er.
På onsdag är det ett prov i skolan igen så jag kommer inte ha tid att besöka er för jag måste hårdplugga, men det kommer säkert bli så att jag måste ha små raster ibland och då kanske jag hoppar intill er och säger hej.
Ha en fin och trevlig helg!
Ha det gött
Kram karm Anna

tisdag 13 januari 2009

Utmärkelse!

Hej hopp allihopa!
Vilken dag säger jag bara, har suttit vid datorn hela långa dagen. För att sedan gå till jobbet 1630 och jobba till 2200.
Varför har jag suttit vid datorn hela dagen då?
Jo, jag har hållit på med insändningsuppgifter som ska in till skolan och jag måste skriva långsammast i världen eller nått för det tar en sån himla massa tid för mig.
Vilken lycka då att få utmärkelser från två toppen bloggare på samma gång!!!!!
Blev genast mycket gladare och det sporrade mig att fortsätta ett tag till.
Tack goa Zinkbaljan och Barn och inredning ni verkligen lyste upp min dag!!!
Besök nu deras fina bloggar, det brukar jag göra!
Sedan ska man skicka den vidare till några toppen bloggar som man gillar mycket, givetvis får Zinkbaljan och Barn och inredning den tillbaka omedelbums!
Det är väldigt svårt att välja för ni har så fina bloggar allihop tycker jag men jag väljer utan inbördes rangordning:
Tidsmästarinnan
Vägen till drömhuset
Mitt liv på landet-Fyra årstider
Lilla huset på prärien
Hemma hos Jessica
Romantiska hem
Jag gillar verkligen era bloggar och så många till förstås, är så glad att jag började blogga för gud vad mycket goa människor det finns där ute!!!

Ha det gött
Kram kram Anna

lördag 10 januari 2009

Köksfönstret!

Halloj alla godingar!
Så här ser det ut i vårt köksfönster just nu, bara vita tulpaner än så länge har inte kommit iväg till blomsterhandeln än. Men jag älskar krukorna, de är så juvliga tycker jag!
Några ljusstakar och en lykta från julpyntet får stå kvar ett tag till, jag intalar mig själv att det inte är så juligt utan mer vinterprydnader.
Men tulpanerna som i ensamt majestät tronar i fönstret är så skira och vackra.
Men hu så hemskt dammigt man har överallt, märker man när man plockar ner julsakerna.
Den här godingen minns jag inte om jag visat här tidigare, men den tål att visas igen tycker jag.
Hittade den på loppis och förälskade mig direkt i den, såg inte att det satt en röd glödlampa i den, det blir lite bordellsken, men väldigt mysigt tycker jag!!!!

Som avslutning i dag sänder jag er alla som besöker mig en värmande brasa, det kan verkligen behövas i dessa vintertider.
Jag har ännu inte visat mina julklappar, men det kommer måste bara tapetsera vårt sideboard först, för jag har äntligen hittat en tapet till den nu.
Ett stort tack också till alla som besöker mig, era snälla och goa kommentarer värmer verkligen och jag blir så glad för att ni tar er tid att hälsa på mig och lämnar ett avtryck!!
Ha det gött
Kram kram Anna

onsdag 7 januari 2009

levande ljus!

Hesan alla raringar!
Jag trodde att jag var bra på det där med stearinljus, säkerhetsmässigt menar jag.
Har inga ljusstakar i trä till exempel, alla ljus som tänds här är i säkra lyktor, eller står på metallfat eller i sand eller i grus, ja, ni fattar!
Jag tycker verkligen att jag är noga med tanke på att jag har små barn osv.
En sån här lykta tex , av stål, ska ju vara säkert, eller hur?
Ser ni vad som har hänt?
Den förra bilden är en exakt likadan fast något mindre, det är det enda som skiljer dem åt.
De är i plåt med glassidor och då ska ju inget kunna hända!!!
Så fel jag hade som ni ser.
Till råga på allt så stod lyktan på ett plastbord som helt enkelt har smält, lyktan sitter där den sitter, undertill hängde det smält plast som jag först trodde var istappar innan jag såg vad det igentligen var.
Guuuuud vilken tur att inte hela lyktan for igenom och att elden inte fick fäste i altangolvet som är av trä.
Så elda med stoooooor försiktighet så ni inte råkar ut för samma sak som mig.
Kolla in vägen till drömhuset och brandvarnaren som hon tipsar om och brandfilten, det ska jag göra!!!
Ha det gött
kram kram Anna

söndag 4 januari 2009

Det sista av julen!

Hej allihop!
Hoppas att ni har det bra på det nya året.
Här kommer lite bilder av vad jag har kvar av julen, nämligen granen, det är en kungsgran så den barrar inte nämnvärt så den får stå ett tag till.
Men nästan allt det andra har städats bort i dag, har nämligen ett hemskt prov i skolan snart och då är det ju bra om jag kan koncentrera mig på puggandet och inte sitta och störa mig på att tid inte finns till att plocka bort julsakerna.
Sen är det väl så också att nu längtar jag verkligen till våren, för de närmaste månaderna är de jobbigaste på hela året tycker jag, på hösten har man ju julen framför sig och all härlig höst luft får mig iallafall att må bra.
Medan jag tycker att januari och februari nästan står still så springer hösten fram, det är likadant varje år.
På bordet ser ni min jätteljusbricka som jag köpte när dottern var några månader, den fick stå framme ett tag då, men när hon började krypa och gå var det bara att plocka bort brickan.
Nu har hon ju blivit lite större och förståndigare så nu kan jag ha den framme igen.
De här pepparkakehjärtana bakade jag och barnen innan jul, det är tradition här, de är nu uppätna, men förtjänar en visning tycker jag.
Alexander betyder ungefär stor man , men det är för långt att spritsa ut så det får räcka med Alex, det är vår 10 åring.
Gila är ett hebreiskt namn och betyder glädje, det visste inte vi när vi valde namnet, tyckte bara att namnet var väldigt fint. Det kommer från när jag gick på mellanstadiet och en programledare på Unga tvåan hette så, redan då bestämde jag att om jag någon gång får en flicka så ska hon få heta Gila, nu är hon 2 och halvt.
Den här hyllan har vi på vår lilla toa, jag målade den för många år sedan med en färg som det var sand i för att få en ordentlig struktur, men jag har tröttnat på färgen.
Så dagen fråga är ska den bli vit eller ska jag spreja den i Zink?????
Kommer ni håg sideboardet som jag visat i en del tidigre inlägg? Nu är tapet inköpt till den och bilder på det hela kommer när tapeten är på plats(om jag törs visa den vill säga).
Ha det gött
Kram kram Anna

fredag 2 januari 2009

Försenat gott nytt år!!

Hej på er!!!
Gott nytt år!!

Själv har jag jobbat som en gnu, så det har inte funnits tid för att blogga helt enkelt, så nu har jag en massa läsning hos er allihop att ta igen.

Under mitt uppehåll har jag gått och fått den stora äran att få en utmärkelse av Line med en väldigt speciell och fin motivering. Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Syftet är att sprida vänskap.
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig.Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera texten och bilden i din blogg, skicka sedan utmärkelsen vidare till andra bloggare du anser är värd den. Lycka till.

Jag skickar vidare till:
Lilla huset på prärien
Inredning kaos och tistlar
Romantiska hem
Vitt och nött
Hemtrevnad i Rud
Fru Carman
Vägen till drömhuset
Barn och inredning

Det finns så många som verkligen i mina ögon är värd denna fina utmärkelsen, så till alla som besöker mig, ta den med er även om ni inte finns med i länklistan här.

Nu ska jag försöka få till inläggen lite oftare igen och även hälsa på och se vad ni har haft för er under jul och nyår!!

Kramar Anna